1 de 10
POLÍTICA

L'Ajuntament detecta accions concretes per avançar cap a una ciutat feminista

Berasategui considera “desitjable” que alguna proposta s’inclogui en els pressupostos del 2022

Una imatge de la roda de premsa | Alba Cartanyà
per Alba Cartanyà, Reus, Catalunya | 5 d'agost de 2021 a les 11:40 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 d'agost de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Reus, a través de la regidoria d'Urbanisme i en col·laboració amb la regidoria de Participació, ha elaborat un diagnòstic de la ciutat per determinar les accions necessàries per incorporar la perspectiva de gènere en el disseny urbanístic de la ciutat. Ho ha fet a través d'un estudi encarregat a una consultoria especialitzada, i també de sessions participatives i observacions directes al territori.

Concretament, el Pla d'Acció per a l'ordenació urbanística des de la perspectiva de gènere i feminista s'ha encarregat a l'empresa Col·lectiu Punt 6. El document determina 11 directrius que poden orientar el desenvolupament de qualsevol acció a la via pública, i també identifica 11 llocs concrets on seria possible una millora urbanística des de la perspectiva d'urbanisme feminista.

Paral·lelament, també s'ha fet un treball de camp. La regidora d'Urbanisme i Mobilitat, Marina Berasategui, ha explicat que un grup de dones "de diferents edats, orígens i vivències" ha recorregut diverses zones de la ciutat per detectar els punts a millorar. D'aquesta feina, han sortit alguns eixos que marquen els àmbits que cal treballar: les cures, la percepció de la seguretat, les xarxes de mobilitat, l'habitabilitat, l'autonomia econòmica i l'enfortiment comunitari.

Concretament, algunes mesures que es contemplen són: la creació d'una xarxa de carrers accessibles i bancs al voltant de tres residències i del CAP Marià Fortuny; la pacificació de la zona de l'escola Joan Rebull; mesures per millorar la seguretat en el túnel de les vies del tren i en la connexió entre els barris Gaudí i dels Poetes; la cessió per ús comunitari del local buit del carrer Sant Elies; la recuperació d'espais verds, i la creació d'una xarxa de lavabos públics, entre d'altres. Berasategui ha remarcat que, de moment, el govern ja disposa d'un "full de ruta" i que ara cal analitzar cada acció concreta. La regidora ha afirmat que seria "desitjable" que alguna d'aquestes mesures entri als comptes de l'any 2022.

Per la seva part, la regidora de Participació, Montserrat Flores, s'ha mostrat satisfeta per la iniciativa i per com s'ha desenvolupat, i ha explicat que ara també hi ha tota una tasca a fer per part dels serveis tècnics del consistori per "determinar com s'han d'aplicar". Ha avançat que el seguiment del pla i de la seva aplicació es farà en el marc del Consell Municipal de Polítiques de Gènere, que aplega una trentena d'entitats i col·lectius de la ciutat.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: