1 de 10
SALUT

El centre de tractament d'addiccions de Tarragona vacuna de la covid els usuaris del programa de metadona

La iniciativa és pionera a Catalunya i adreçada als col·lectius més vulnerables que acudeixen al centre

El centre de tractaments d'addiccions vacuna usuaris contra la covid | ACN
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 5 d'agost de 2021 a les 11:59 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 d'agost de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El centre d'atenció a les drogodependències CAS de Tarragona, gestionat per GiPSS (Gestió i Prestació de Serveis de Salut) i ubicat al Parc sanitari Joan XXIII, està administrant la vacuna de la covid als usuaris del programa de metadona que de manera voluntària la volen rebre al mateix centre. És una iniciativa pionera al país adreçada a un dels col·lectius més vulnerables i de risc i va sorgir dels professionals del CAS en observar que una part dels pacients del programa no disposen d'eines tecnològiques per ser citats i vacunats.

L'objectiu és que aquests usuaris obtinguin immunitat passiva com més aviat millor. Fins el dia d'avui s'ha ofert a 314 persones usuàries i 170 s'han vacunat. El programa seguirà per oferir la vacunació als usuaris que van quedar pendents per motius diversos i fins i tot es podria ampliar a la resta d'usuaris del servei de drogodependències. Des del 25 maig, s'ha ofert la vacuna de la covid-19 a 314 persones usuàries, de les quals 170 han acceptat la seva administració al CAS; 74 persones l'han rebutjat; 66 s'han vacunat al seu ambulatori i 4 són baixa del programa.

Les professionals d'infermeria del CAS són qui vacunen als usuaris, coincidint amb l'horari i dia de recollida del fàrmac, sense cita prèvia. Quan l'usuari acut a la seva cita se l'informa individualment de la possibilitat de vacunar-se i si l'usuari accedeix, s'administra el vaccí de manera immediata, al mateix moment que els pacients recullen les dosis de metadona.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: