1 de 10
INFRAESTRUCTURES

L’estació intermodal de Reus no connectarà directament amb el Prat

Els terrenys de la futura estació intermodal són a tocar del corredor mediterrani | Cedida
per Tots21/ GDDCT, Reus, Catalunya | 5 d'agost de 2021 a les 11:24 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 d'agost de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La nova estació intermodal que s’ha de construir a l’Aeroport de Reus no connectarà directament amb El Prat, sinó que farà parada a la futura estació de La Sagrera, o a la de Sants, de Barcelona. En la planificació ferroviària en la qual treballa el Govern, i que aquest dijous ha avançat La Vanguardia, es considera que la gran majoria dels passatgers que arribaran de la capital del Baix Camp i de Girona voldran viatjar directament a la capital del país.

Aquest raonament és discutit pel president de la Cambra de Comerç de Reus, Jordi Just. En declaracions al rotatiu del Grup Godó, aquest ha afirmat que "no ho acceptem perquè volem tenir els aeroports en xarxa. Seria una discriminació per a l’Aeroport de Reus. Sense connexió amb el Prat, s’absorbiran turistes cap aquest aeroport i s’infrautilitzarà el d’aquí". Per la seva banda, el catedràtic del Departament d’Economia de la URV, Josep Maria Arauzo, ha dit que "si es vol atraure trànsit aeri a la Costa Daurada és clau que els aeroports estiguin connectats".

El Govern també creu que, per anar més ràpid, l’opció prioritària hauria de ser recuperar el projecte presentat, adjudicat i deixat després en un calaix l’any 2009 pel Ministeri de Foment. En aquest sentit, cal tenir en compte que els terrenys, ja preparats, són a tocar del corredor mediterrani.

Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: