OCUPACIÓ

El Mas Carandell apunta a una «lleugera» recuperació de l’ocupació

En els sis primers mesos d'enguany el portal ha publicat més de 200 ofertes laborals, quan en tot el 2020 es van fregar les 300

per ReusDigital, Reus, Catalunya | 5 d'agost de 2021 a les 10:09 |
Des del Mas Carandell es fa un balanç positiu de la recuperació de l'ocupació, en el primer semestre | Reus.cat
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 d'agost de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Mas Carandell ha fet balanç dels primers sis mesos de l’any per "veure quines són les tendències" pel que fa als seus programes d’orientació i ocupació. En general, segons fonts municipals, i malgrat que continua pujant el nombre de persones que s’hi adrecen per tal de trobar suport en el procés de trobar feina o millorar la que tenen, el resum del primer semestre del 2021 "deixa entreveure, tot i la situació d’incertesa, una lleugera recuperació de l’ocupació ja que sembla que el nombre d’ofertes de treball de les empreses té caràcter ascendent".

Per al regidor d’Empresa i Ocupació, Carles Prats, “aquesta és una bona notícia, tot i que no hem de perdre de vista l’estacionalitat i les condicions de molts llocs de treball, ens ofereix una perspectiva de reactivació esperançadora. I de fet l’evolució decreixent del nombre de persones en situació d’atur registrades a Reus des del passat més de febrer també mostren la mateixa previsió”.

Participació als programes d'orientació laboral i recerca de feina

El primer semestre del 2021 "posa de manifest un clar increment" de participants als programes d'orientació del Mas Carandell en relació als dos anys anteriors. Si l’any 2019 es van atendre 539 persones i l’any passat, amb motiu de la crisi de la pandèmia, el número va pujar fins a 667; pel que fa enguany, durant els primers sis mesos ja s'han atès 437 persones, la qual cosa fa preveure que a final del 2021 s’hagin realitzat un 30% d’orientacions més respecte al 2020.

La xifra inclou "totes" les persones que participen en els diversos programes i recursos d’orientació laboral i professional, tant per recerca de feina com per assessorament en l’acreditació de competències professionals o bé orientació acadèmica. Alguns d’aquestes recursos estan cofinançats per pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) i d’altres són recursos propis del Mas Carandell amb finançament municipal.

Aquest augment, s'ha detallat per part del consistori, també s'observa en la quantitat de noves persones enregistrades com a demandants d’ocupació des del 2019 a l’aplicatiu d’ofertes de feina del Mas Carandell, així com en el nivell d’activitat que aquestes tenen en aquest portal d’ocupació. En aquest sentit, l’any passat el portal va sumar 3205 persones més registrades i en el que portem d’any 1616 noves altes, "una tendència similar", segons s'ha fet constar.

Mentre que pel que fa a l’activitat, l'any 2020 prop de 3.000 persones més que en l’anterior estaven en recerca i mantenien el seu perfil activat (als sis mesos d'inactivitat en l’aplicatiu es desactiva fins que la persona realitza algun canvi o gestió des del seu espai personal).

Gestió d'ofertes de treball

Pel que fa a les ofertes de feina, l'any 2020 el número d'ofertes gestionades a través del portal borsa.mascarandell.cat va ser de 296, una xifra que respecte el 2019 representava una davallada de més de 200, un fet que "s’explicava pels estralls que la pandèmia havia causat en el sector empresarial, ja que moltes empreses van causar baixa, estaven inactives o van sol·licitar un ERTO". Però a finals de juny d’enguany, s'ha indicat, "s’observa un canvi, i són ja 211 les ofertes laborals publicades".

Si se seguís aquest ritme en els propers sis mesos, "es podria preveure que a finals d’any, Mas Carandell podria arribar a gestionar 100 ofertes més que l’exercici passat, tot i que encara estaríem per sota del 2019 amb unes altres 100", s'ha conclòs. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: