EQUIPAMENTS

Els Museus de Reus ja superen, el juliol d'enguany, els visitants de tot el 2020

En són 13.000 des del gener fins al mes passat, pels 12.500 de tot l'exercici anterior

Entre gener i juliol, els Museus de Reus han acollit 13.006 visitants | Reus.cat
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 4 d'agost de 2021 a les 17:25 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 d'agost de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els Museus de Reus ja han superat el nombre de visitants de tot l’any 2020. Segons s'ha explicat aquest dimecres, ja superen els 13.000 (entre gener i juliol), pels 12.500 de l'any passat. Amb tres mesos tancats al públic i les mesures posteriors de restriccions de mobilitat i confinaments territorials, "podem dir que les dades responen al fort impacte que la pandèmia va tenir a l’hora de realitzar activitats a fora de la llar", s'ha fet constar al web del museu.

El 2021 va començar carregat de "dubtes i incerteses"

Si s'analitzen les dades publicades recentment per l'Observatori dels Públics del Patrimoni Cultural de Catalunya (OPPCC) i que acaben de presentar com a resultat de l’Enquesta de participació cultural a Catalunya 2020. Museus i altres centres expositius i afectació de la Covid-19, s’observa que, "a més d’una baixada en la proporció de persones que declara visitar museus, també hi ha una forta disminució en el nombre de visites realitzades".

El públic, doncs, va deixar de venir i els museus van deixar de programar. El curs 2020/ 2021 va començar "ple de dubtes i d’incerteses", i els centres educatius "han estat prudents" i han optat per planificar menys sortides i activitats, el que ha afectat també el volum total de públic rebut al museu reusenc. Les associacions de jubilats i la gent gran, "la població que s’ha vist més afectada per la pandèmia, també van deixar de visitar-nos i de manera molt prudent no hem començat a rebre’ls fins al segon trimestre de 2021, amb la encertada proposta Donem la benvinguda a la gent gran", s'ha apuntat. Aquesta es va encetar per la setmana del Dia internacional dels Museus.

Les escoles, al seu torn, "han vingut menys, però ens han reclamat per a fer projectes de col·laboració molt enriquidors". Els centres educatius locals "han tornat a mirar-nos i han descobert, en molts casos, que el tàndem museu i escola suma, que som un recurs educatiu que cal aprofitar i que poden comptar amb nosaltres", s'ha destacat des dels museus de la ciutat. La mateixa situació s'ha viscut el passat juliol, amb els casals d’estiu i els programes de joventut.

De turistes, "encara no en tenim"

De turistes, que feien pujar les estadístiques del juliol i l’agost, "encara no en tenim", s'ha admès. Serà al setembre, per tant, quan caldrà fer la valoració del segon estiu de l’època covid.

Durant els set primers mesos d’enguany, als Museus de Reus s’han doblat els visitants de 2020 i les xifres "comencen a assemblar-se a les dels períodes 2018/ 2019". D'aquesta manera, i entre els mesos de gener a juliol, l'any 2019 en van ser 17.817; el 2020, 6.558; i aquest 2021, 13.006. "La valoració que els Museus de Reus fem d’aquesta primera part de l’any és molt més que positiva: estem satisfets d'haver pogut donar resposta a necessitats socials i de contribuir amb els nostres espais i propostes a millorar la vida de la gent, amb la difusió del patrimoni com a eina", han conclòs els Museus de Reus. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: