FIRES I MOSTRES

Valls es resigna al segon any sense Firagost

La Cambra lamenta la pèrdua d'una mostra que entre dimarts i dimecres hauria portat 300 expositors i 100.000 visitants

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 4 d'agost de 2021 a les 12:15 |
Una imatge d'arxiu d'una anterior edició de la Firagost de Valls | Cedida
Valls es resigna al segon any consecutiu sense Firagost. La suspensió d'aquesta fira del camp, que omple els carrers del centre de parades i estands de productes i maquinària agrícola, suposa deixar de percebre un "importantíssim" moviment econòmic, una xifra que no es pot calcular, segons la Cambra de Comerç, si bé destaca que els 300 expositors i 100.000 visitants anuals ja donen una idea del benefici perdut.

Primer l'organització es va plantejar fer-la, en format més reduït, però vuit dies abans de la Firagost es va decidir anul·lar-la per prudència. El fet de no poder controlar la quantitat de públic en una fira de carrer va ser el detonant perquè l'Ajuntament decidís finalment ajornar-la.


Bona part dels preparatius ja s'havien fet. Hi havia un terç dels expositors lligats i fins i tot ja s'estaven instal·lant els tradicionals tendals que cobreixen els carrers de Valls, que aquest dimarts i dimecres estarien plens de gom a gom de visitants, en el que hauria estat la 66a edició, suspesa per segon any per la pandèmia.

"Ara esperem poder fer el 2 i 3 d'agost de l'any que ve un Firagost com Déu mana", conclou Rafel Castells, secretari de la Cambra.


 
Participació