ANY BOFARULL

Neix la ruta «Els Bofarull de Reus»

Les tardes dels dijous d'agost

Imatge d'Antoni de Bofarull | Reus.cat
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 4 d'agost de 2021 a les 11:18 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 d'agost de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
En el marc dels actes organitzats per la commemoració de l'Any Bofarull 2021, les Biblioteques Municipals organitzen un cicle de rutes cada dijous d'aquest mes d'agost. Amb diversos recorreguts, la proposta passarà per espais emblemàtics de la ciutat relacionats amb la figura d'Antoni de Bofarull (Reus 1821-Barcelona 1892). Les rutes estan conduides per Jaume Massó, comissari de l'Any Bofarull, i partirant de la Biblioteca Central Xavier Amorós els dijous, a les 6 de la tarda. Es preveu una durada aproximada d'una hora i mitja i, són gratuïtes, tot i que cal reserva prèvia a inscripcions.reus.cat.

L’Ajuntament de Reus dedica l’any 2021 a Antoni de Bofarull i Brocà advocat, arxiver, escriptor, historiador, lingüista i traductor reusenc. A les Biblioteques municipals es poden trobar les seves obres que acostaran a les persones interessades al llegat de Bofarull.

La ruta Els Bofarull de Reus, s'ha apuntat, està dedicada a explorar en l'origen familiar dels Bofarull i els seu entorn social. El recorregut farà parada en diverses cases familiars com ara la casa natal d'Antoni de Bofarull, la casa dels March (1762), la dels Miró (1752) i el palau dels Bofarull. I compta amb visites al Museu d'Art i Història (plaça de la Llibertat) i a la Galeria de Fills Il·lustres i Adoptius de Reus al Palau Municipal. Aquesta es farà els dies 5 i 26 d'agost. 

El dijous, 12, es farà la ruta Els convents desapareguts al segle XIX, que refarà el context històric dels convents de Reus a l'època d'Antoni de Bofarull (dos de l'orde dels carmelites i un de franciscà) fent parada en les restes que d'aquests es conserven, com ara el claustre reformat de l'antic Hospital Municipal, la porta del dispensari de Tuberculosi, el Teatre Fortuny i l'INS Salvador Vilaseca. Per finalizar la ruta es llegiran fragments de dues obres d'Antoni de Bofarull.

El dia 19, finalment, tindrà lloc El Reus d'Antoni de Bofarull. Seguint la perspectiva històrica de la ciutat de Reus en temps d'Antoni de Bofarull, el recorregut inclou la plaça de la Llibertat, on hi hagué la caserna de Cavalleria, el nucli medieval de la ciutat, el Mercadal, la Prioral de Sant Pere, els restes de la muralla medieval i altres indrets d'interès històric.

 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: