ENSENYAMENT

Vandellòs i l'Hospitalet ajuda les famílies en la compra i reutilització de llibres escolars

La partida és de 90.000 euros, i les sol·licituds es poden presentar fins a l'octubre

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 4 d'agost de 2021 a les 09:53 |
Una nena es mira un llibre de text, al pati de l'escola | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 d'agost de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Per donar suport a les famílies, l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha posat en marxa el programa municipal de subvenció i reutilització de llibres de text per al curs 2021/ 2022. A aquest programa, adreçat als alumnes empadronats al municipi abans de l’1 de gener de 2021 que estudien als centres educatius de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, hi destinarà gairebé 90.000 euros. Les famílies interessades a beneficiar-se d’aquest programa poden presentar les sol·licituds a les oficines municipals d’atenció ciutadana (OMAC), de manera presencial o a través d’Internet, de la Seu electrònica de l’Ajuntament. El termini per fer-ho finalitzarà el 31 d’octubre.

A aquelles que compleixin els requisits establerts a les bases, se’ls subvencionarà en un 50% o en un 75% el preu dels llibres de text, impresos i digitals, en funció dels anys que fa que estan empadronades al municipi; i se’ls facilitarà l’acollida al programa de reutilització de llibres de text impresos. L’objectiu del programa de subvenció i reutilització de llibres de text per als centres públics d’ensenyament infantil, primari i secundari del municipi "és ajudar econòmicament els pares en la compra dels llibres de text del curs i, per una altra banda, fomentar entre els nens els valors de la responsabilitat i el respecte vers els companys, així com la cultura de l’aprofitament dels recursos", segons s'ha manifestat des del consistori.

L’any passat, un total de 783 alumnes van beneficiar-se d’aquest programa. L’Ajuntament també subvenciona el transport a alumnes que cursen cicles formatius i modalitats de batxillerat en centres educatius públics de fora del municipi, si a Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant no s’ofereixen aquests estudis; i dona ajuts a l’alumnat dels cursos de català i dels cursos d’adults, per pagar-ne la matrícula. D’aquestes altres línies de subvenció es van beneficiar el curs passat 35 estudiants.

Més informació, aquí.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: