SOCIETAT

El Govern canvia els criteris per aplicar el toc de queda

L'executiu demanarà allargar la mesura dues setmanes més i rebaixa el llindar per aplicar-la

per Irene Montagut, Barcelona, Catalunya | 3 d'agost de 2021 a les 16:00 |
Joves, de nit, dies enrere | Juanma Peláez
El Govern prepara una nova resolució per allargar dues setmanes més el toc de queda als municipis amb elevada incidència, però aquest cop rebaixa el llindar per incloure'ls. Així ho ha anunciat la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, aquest dimarts.

Si fins ara la mesura afectava aquells municipis amb 400 contagis setmanals per 100.000 habitants, ara ho farà en aquells amb una ràtio superior als 250 casos per 100.000 habitants en set dies, segons ha anunciat aquest dimarts la portaveu, que no ha detallat exactament quins són els que compleixen aquest requisit.

El confinament nocturn entre la una de la matinada i les sis del matí està vigent fins aquest divendres a 163 municipis. A partir de llavors, i un cop el TSJC ho autoritzi, s'aplicarà a tots aquells municipis que superin el llindar establert, així com en aquells bque es consideri tot i no complir els paràmetres.

Plaja ha reconegut que els indicadors de la pandèmia van a la baixa, però no els ingressos a l'UCI ni la pressió hospitalària en general. Per això, ha justificat la necessitat d'ampliar el toc de queda nocturn i fer-ho durant dues setmanes. En aquest sentit, ha dit que baixar el límit de 400 a 250 busca aconseguir reduir aquesta pressió assistencial i ha recordat que el màxim fixat per considerar que la situació és extremadament greu és de 125. Ha apuntat que el Govern ha establert el límit en el doble d'aquest valor.

La portaveu ha dit que la mesura s'ha demostrat efectiva per reduir la interacció social i fer abaixar els contagis, però ha valorat que encara són necessaris més dies per aconseguir que també baixin les hospitalitzacions, que es troben "lluny" de les xifres desitjades. A més, ha recordat que la pressió assistencial baixa a un ritme més lent que els contagis. Amb tot, ha confiat que en "dues setmanes" es pugui veure algun avenç en aquest sentit.

La comissió delegada encarregada de la gestió de la pandèmia ha celebrat una reunió extraordinària després de la reunió de Govern durant la qual s'està acabant de redactar la resolució i establint els municipis que hi entren. Per últim, ha apuntat que quan s'hagin de desescalar mesures es farà "molt a poc a poc".


Altres notícies que et poden interessar
 


Participació