1 de 10
MEMÒRIA HISTÒRICA

Descobert un niu de metralladores de l’any 1938 a l'Aldea

El front republicà va construir a l’abril de 1938 la línia defensiva dels atacs del front franquista

Niu de metralladores descoberta a l'Aldea durant les obres de construcció de Marina Seca a l'embarcador | Ajuntament de l'Aldea
per Aguaita.cat, L'Aldea | 3 d'agost de 2021 a les 13:38 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 d'agost de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Durant la realització de les obres de construcció de la Marina Seca a l’embarcador de l’Aldea han trobat un dels nius de metralladora de la línia de defensa del Front de l’Ebre del bàndol Republicà de la Guerra Civil. El front republicà que va contenir el bàndol dels revoltats va construir a l’abril de 1938 la línia defensiva dels atacs del front franquista, que es preveu que estava formada per aproximadament 50 nius de metralladora.


Irene Negre, la regidora d’Acció Cultural, ha dit que "aquest govern també tenim el compromís de preservar la nostra història i és per això mateix que ens enorgulleix haver pogut trobar aquest niu de metralladores, que
conservarem, documentarem i preservarem per tal que pugui ser visitable. A hores d’ara fem una crida a respectar l’espai i no accedir-hi per tal que els arqueòlegs puguin fer el seu treball. A més, des de l’Ajuntament, continuarem amb la recerca per tal de preservar tots aquells nius de metralladora que a hores d’ara encara es troben en peu al nostre terme municipal. Demanem també que qualsevol persona que dintre els seus terrenys detecti alguna construcció es pose en contacte amb l’Ajuntament per tal de fer una visita i començar a treballar per preservar i arreglar l’espai.”
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: