1 de 10
MEDI AMBIENT

El resum del primer semestre sobre la Qualitat de l’Aire no troba anomalies

Hi ha fins a 22 punts de mesurament al territori | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 2 d'agost de 2021 a les 11:49 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 d'agost de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els resultats dels mesuraments realitzats al llarg dels primers sis mesos del 2021 per part de l’Observatori de la Qualitat de l’Aire del Camp de Tarragona, impulsat per Repsol amb la participació de l’AEQT, han servit per constatar que "totes les emissions segueixen per sota dels límits legals i recomanats amb uns resultats similars a d’altres anys", segons s'ha assenyalat aquest dilluns, a través d'un comunicat.

En el cas específic del benzè, si bé es mostren diferències entre poblacions, tots els valors mitjans es troben "molt per sota" del límit d’immissió de 5 μg m-3 (micrograms per metre cúbic) de mitjana anual que estableix la normativa estatal i europea. Mentre que en el cas de l’1,3 butadiè, tot i no haver-hi cap valor normatiu que estableixi el límit d’immissions, els valors mitjans es troben per sota dels 2 μg m-3 (micrograms per metre cúbic) que s’estableix com a recomanació de mitjana anual de referència al Canadà.

Si es fa l’anàlisi de la suma total de COV detectats, sense distingir-ne les tipologies, Barcelona segueix sent la població amb més concentració d’aquestes substàncies. L’Observatori de la Qualitat de l’Aire del Camp de Tarragona mesura un total de 15 municipis a l’entorn dels polígons químics nord i sud, en els quals s’han instal·lat 22 punts de mesurament, incloent els que hi ha a Prades, Barcelona, Girona i Lleida, que permeten fer comparatives entre aquestes altres poblacions i les del Camp de Tarragona.

En aquesta edició de l’Observatori s’han estudiat 62 compostos orgànics volàtils diferents. De tots ells, el benzè també es mesura en continu a través de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica de la Direcció General de Qualitat Ambiental de la Generalitat de Catalunya, cosa que "ha permès demostrar la fiabilitat de la metodologia" emprada en l’estudi impulsat per Repsol i l’AEQT perquè "els resultats obtinguts a través de totes dues fonts són molt similars".

Així mateix, es confirma que la metodologia aplicada "és flexible i eficient" perquè permet adaptar els punts de mesura i els mostrejos a les necessitats dels municipis que ara disposen d’una nova font de monitoratge. L’Observatori segueix sumant adhesions i enguany s’han incorporat al seu Consell Social els ajuntaments de Reus i Vilallonga del Camp i també l’Associació Hotelera de la Província de Tarragona i l’Associació d’Empresaris d’Hosteleria, com a representants del sector turístic de la demarcació.

A banda d’aquestes darreres adhesions, l’Observatori compta amb la participació de l’AEQT, el Port de Tarragona, les cambres de comerç de Tarragona i Reus i els ajuntaments de la Canonja, Constantí, la Pobla de Mafumet, el Morell, Perafort i Valls. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: