TRANSPORT

Tarragona incorpora deu autobusos híbrids a la flota de transport urbà

S'adjudica per un pressupost de 4,8 milions

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 30 de juliol de 2021 a les 17:45 |
S'han incorporat una desena de busos | ACN
Tarragona incorpora autobusos híbrids a la flota de transport urbà. L'Empresa Municipal de Transports (EMT) de Tarragona ha aprovat l'adjudicació del subministrament i manteniment de deu autobusos híbrids a fi de "modernitzar i fer més sostenible l'actual parc de vehicles del transport públic municipal".

Segons el president de l'EMT, Jordi Fortuny, "seguim el procés de renovació previst per tal de retirar els autobusos més antics i contaminants i substituir-los per alternatives de transport més verdes i sostenibles". L'adjudicació, per import de 4.869.400 euros, s'ha fet efectiva a l'empresa Evobus Ibérica SAU, que proporcionarà un total de 10 autobusos de tecnologia híbrida: vuit vehicles de 12 a 13 metres i uns altres dos de 10 a 11 metres.

A partir d'aquesta adjudicació s'estima un període de nou mesos per fer efectiva la dotació dels vehicles a l'EMT i la supervisió, el manteniment i reparació dels mateixos durant catorze anys, vida útil estimada per a l'ús eficient d'aquests autobusos, segons informen fonts municipals.

En opinió de Jordi Fortuny, "volem autobusos nets; treballem intensament per a que en el futur tots els vehicles funcionin amb hidrogen i, per tant, les emissions siguin zero; la incorporació dels autobusos híbrids un pas intermedi que ha d'ajudar-nos a ser més sostenibles abans d'aconseguir ser totalment verds i ecològics".
Participació