FESTES

Música, humor i tradició, a les Nits Daurades de Salou

Un concert de Café Quijano i un espectacle amb els èxits de Michael Jackson, entre les propostes d'enguany

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 30 de juliol de 2021 a les 17:24 |
Café Quijano actuarà a Salou, en el marc de les Nits Daurades | Cedida
Les Nits Daurades tornen a Salou tornen del 6 al 15 d’agost. L'alcalde, Pere Granados, ha assegurat que “ens sentim, veritablement, contents i il·lusionats de poder presentar aquest programa, ja que és un pas endavant en la recuperació de la participació de la cultura en les festes populars”. A més, el batlle ha fet referència a la situació actual de pandèmia, assenyalant que "es tracta d’un programa que s’ha d’anar adaptant a les circumstàncies del dia a dia, i a les normes i recomanacions sanitàries que aprovi el Procicat, en els pròxims dies"; en relació, especialment, a la celebració de la processó i al posterior castell de focs d’artifici.

Per part seva, el regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà, ha explicat que “hem organitzat una sèrie d’activitats per a tots els públics, en uns moments en què totes i tots necessitem poder desconnectar, per uns instants”.

El tret de sortida de les festes el donarà el pregoner d’enguany, Francisco Javier García Cuenca, president de l’Instituto Tecnológico Hotelero (ITH), el qual promou "les aplicacions de noves tecnologies i els bons costums" entre el sector turístic. Tot seguit, es durà a terme una traca d’inici de festes. L’acte institucional tindrà lloc el proper divendres, 6 d’agost, als jardins del Patronat Municipal de Turisme, al Xalet Torremar, davant del Passeig Jaume I, a dos quarts de 9 del vespre.

Entre els plats forts de les actuacions d’aquesta nova edició de les Nits Daurades, cal destacar el concert de Café Quijano, el dimecres, 11 d’agost, a les 10 de la nit, a la plaça de les Comunitats Autònomes, en el marc de la seva nova gira, amb una recopilació de dues dècades de trajectòria. Dijous, dia 12 i a la mateixa hora, la banda madrilenya La La Love You també actuarà a la plaça de les Comunitats Autònomes. I el divendres, 13 d’agost, a partir de dos quarts de 10 de la nit, l’artista RVFV oferirà un concert de música urbana al mateix lloc.

La programació també compta amb una nit d’humor, el proper dissabte, 7 d’agost, amb Miguel Ángel Mardeín, monologuista des de l’any 2004, que ha actuat a les sales i teatres del circuït estatal d’humor professional. Actualment, és component de Las Noches del Club de la Comedia. L’acte tindrà lloc a les 10 de la nit, a la plaça de les Comunitats Autònomes.

D’altra banda, pel que fa a activitats de caire cultural, el proper diumenge, 8 d’agost, actuaran els grups festius del municipi, a partir de les 8 del vespre, a la plaça de les Comunitats Autònomes. Tot seguit, a les 9, en el mateix indret, es podrà gaudir de la Nit del Foc, amb els Diables Maleïts i les Bruixes Latemó, el Xaloc i la Morena de Salou. I, per últim, a les 10 de la nit, el Grup Atabaladors de Salou oferiran una Batucada. Durant la setmana, també es realitzaran diversos espectacles i actuacions per a la ciutadania.

Així, el dilluns, dia 9, la Companyia Mónica Novillo durà a terme la seva actuació Flamenc en viu a les 10 de la nit, a la plaça de les Comunitats Autònomes. Dimarts, dia 10, en el mateix recinte, a les 10 de la nit, s’oferirà l’espectacle El baúl de los 70, interpretat per Mikel Herzog i el cantant Serafín Zubiri, per reviure les cançons més representatives d’aquesta dècada.

També, dimecres, 11 d’agost, a les 8 del vespre, a l’Espigó del Moll, els més petits de la casa podran gaudir de l’espectacle infantil amb La Glups Band, una acció organitzada per la regidoria d’Infància, a través del Club Xic’S. Així mateix, el dissabte, 14 d’agost, a les 10 de la nit, arribarà a la plaça de les Comunitats Autònomes l’espectacle de Michael’s Legacy, apte per a totes les edats, amb molta cura de les cançons originals de Michael Jackson.

Finalment, les Nits Daurades finalitzaran el Dia Gran, el diumenge, 15 d’agost, amb la tradicional Missa de Festa Major, a les 8 del vespre, a l’Església de Santa Maria del Mar; seguida de la processó de la Mare de Déu, a les 9 del vespre; la qual culminarà amb el gran castell de focs, a les 11 de la nit, al passeig de Jaume I.

Cal recordar que és imprescindible disposar d’una invitació per poder accedir a totes les actuacions i espectacles. Es poden adquirir al web www.salou.cat.

Programa de les Nits Daurades de Salou 2021 / Salou.cat
Participació