SALUT

Un equip informa a Cambrils de les mesures contra la covid

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 30 de juliol de 2021 a les 13:56 |
L'equip contacta amb veïns i visitants per informar-los de les mesures contra la covid | Cedida
L'Ajuntament de Cambrils, en col·laboració amb la cooperativa Icaria socio-educativa, ha desplegat un equip d'informadors que fan sensibilització al carrer sobre la correcta aplicació de les mesures de prevenció de contagis de la Covid-19.

L'objectiu és contribuir al compliment d'un marc normatiu que ha anat canviant en paral·lel a l'evolució de la pandèmia i que no sempre és fàcil d'entendre o assimilar per part de moltes persones. En el context de la cinquena onada de contagis i en unes setmanes en què Cambrils rep una gran afluència de visitants, l'Ajuntament veu necessari sensibilitzar i informar sobre les mesures de prevenció apel·lant a la responsabilitat individual. L'objectiu és frenar la transmissió del virus i garantir la seguretat a l'espai públic.

La campanya, que es va iniciar el cap de setmana passat, ha tingut presència durant el primer concert del Festival Internacional de Música de Cambrils i es mantindrà fins a final d'estiu, es duu a terme a través de diferents equips especialitzats de la cooperativa Icaria socio-educativa, que es despleguen en diferents zones de la ciutat, principalment els punts amb una concentració més alta de persones.

Els equips informen, fan enquestes d'hàbits preventius i altres qüestions relacionades amb la Covid-19 i responen a dubtes de persones ateses.

En el primer dia d'intervenció, dissabte 24 de juliol, un 80% de les persones entrevistades eren menors de 30 anys, dels quals gairebé un 60% portaven la mascareta tot i ser a l'aire lliure però afirmaven que es relaxaven a l'hora de seure a un bar o un restaurant. Així mateix, el 46% d'aquesta mostra tenia un gran interès a vacunar-se i un 38% ja ho havia fet en aquell moment, però el 68% va declarar que no podien mantenir ni recuperar la vida social.
Participació