ARXIVÍSTICA

L'Arxiu restaurarà documents del fons municipal de Reus

Restauraran diversos llibres del fons documental de l'Arxiu de Reus | Reus.cat
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 30 de juliol de 2021 a les 13:02 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de juliol de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
En el marc del projecte de preservació del patrimoni documental de la ciutat, liderat per l'Arxiu Municipal de Reus, aquest any 2021 s'ha sol·licitat al departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya (Oficina de suport a la Iniciativa Cultura) una subvenció per tal de restaurar tres documents: dos llibres d'ordinacions dels segles XIV i XV i un llibre del Consell (1585-1593). La subvenció ha estat atorgada per un import de 2.589 euros (el total del cost és de 6.474,00 euros).

La regidora de Participació, Bon Govern i Serveis Generals, Montserrat Flores, i l'arxivera municipal, Elisenda Cristià, han anat a fer entrega dels documents al Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya. Carme Balliu, coordinadora de l'especialitat de document, obra gràfica i fotografia del CRBMC i Anna Ferran conservadora-restauradora i responsable de la intrevenció, han rebut els documents i han explicat el procés que se seguirà a partir d'ara per tal de fer-ne la restauració.

Una intervenció que comptarà amb la col·laboració de diversos professionals especialitzats en diferents àmbits i disciplines. Es preveu que els documents s'acabin de restaurar a finals d'aquest mateix any 2021. Una vegada retornin a la ciutat, l'Arxiu Municipal organitzarà un acte per tal de donar-los a conèixer.

Els llibres d’ordinacions de la vila regulaven la pràctica totalitat dels aspectes de la població i reflectien el dia a dia de la vida i de les necessitats del veïnat.

Consulteu aquí els llibres que restauraran. 
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: