1 de 10
ENSENYAMENT

Uns 150 estudiants d’ESO i de Batxillerat al Campus físico-matemàtic d’estiu de la URV

Cartell del campus | URV
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 30 de juliol de 2021 a les 11:14 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de juliol de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’escala nanomètrica i els canvis que es produeixen en les propietats dels materials, com el color, la conductivitat o el magnetisme ha estat el tema central de la darrera sessió del campus físico-matemàtic d’estiu de la URV que ha impartit el catedràtic de Física Aplicada i vicerector de Recerca de la URV, Francesc Díaz.

S’ha tractat del nou món de possibilitats de la nanotecnologia, com la creació de materials a mida, amb propietats determinades, a través de la manipulació dels seus àtoms. Dues hores de xerrada amb preguntes han servit per tancar la segona edició del campus, que s’ha fet, de nou, en format virtual.

Han participat en aquesta activitat uns 150 alumnes de 4rt d’ESO i 1r de batxillerat de tot el territori de parla catalana amb una mitjana de 120 participants en cadascuna de les 13 sessions virtuals i interactives, que s’han impartit els dimarts i dijous.

El campus ha ofert formació sobre temes d’interès i d’actualitat relacionats amb la física i les matemàtiques com la codificació, l’astrofísica, el magnetisme, la simetria, la mecànica quàntica, els sensors i biosensors, la nanotecnologia, la física estadística, els semiconductors assistits per llum o la matemàtica de xarxes. Totes les sessions les han impartitinvestigadors de la URV que estan treballant en aquests camps amb l’objectiu que les i els estudiants puguin ampliar els seus coneixements i aprendre, de primera mà, què diu la recerca sobre aquests temes i com treballen les persones que la lideren.

En la darrera edició, Díaz ha volgut agrair l’entusiasme de la resta dels onents i també el dels alumnes participants que han pres part de manera activa en els debats que s’han obert a cada sessió. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: