NUTRICIÓ

Els set aliments que mai hem de congelar

Molts productes poden perdre propietats, si els hi deixem massa temps

per NacióDigital, Barcelona, Catalunya | 29 de juliol de 2021 a les 12:30 |
Els iogurts i altres productes amb crema perden propietats si es congelen | Pixabay
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de juliol de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
A casa acostumem a posar més aliments del compte al congelador, sovint perquè no sabem que poden perdre les seves propietats. A continuació, teniu el llistat de productes que es recomana no congelar:

- Fruites i verdures amb alt contingut d'aigua: fruites com melons i verdures com l'api, el cogombre i l'enciam no s'han de congelar perquè perden les seves propietats.

- Productes amb base de crema: crema agra, crema lleugera o iogurt acabaran separant-se quan estan congelats, de manera que cal mantenir-los fora del congelador.

- Formatge suau: mentre que els formatges durs, com el cheddar, suís i parmesà, suporten el congelador, formatges com el de crema, el mató i el formatge de cabra no s'hi han d'emmagatzemar.

- Aliments fregits: es perden les propietats del fregit.

- Salses: perden les seves propietats quan es congelen soles.

- Pasta cuita: si realment voleu congelar la pasta cuita, assegureu-vos que està lleugerament poc feta per obtenir millors resultats.

- Ous amb closca: els podeu trencar, barrejar-los i congelar en una safata de glaçons, per exemple. Sencers amb closca mai han d'entrar al congelador. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: