1 de 10
SERVEIS

S'aprova al ple la implantació del servei de distribució d’aliments i el residencial d'estada limitada del centre social el Roser

L'espai del Roser oferirà dos serveis municipals | Reus.cat
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 29 de juliol de 2021 a les 16:54 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de juliol de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El ple de l'Ajuntament de Reus ha aprovat, aquest dijous, la creació dels dos serveis municipals, el de distribució d’aliments i el residencial d’estada limitada, que oferirà al Centre Social el Roser. L'aprovació és definitiva després d'haver passat el període d'exposició pública sense la presentació de cap al·legació. Amb aquesta aprovació definitiva, "es dóna via lliure per començar la licitació dels dos serveis per tal d'adjudicar-ne la gestió a empreses d'inserció i a empreses expertes en la gestió de recursos residencials", segons han subratllat fonts municipals.

De manera paral·lela a aquest procés administratiu, l'equip de professionals que formarà part del Centre Social el Roser es traslladarà al setembre a aquest equipament per tal de preparar l'obertura, prevista per al 2021. En concret, la previsió és que el servei d'alimentació comenci a atendre a les persones usuàries al gener i el d'allotjament, a l'abril.

Servei residencial d'estada limitada

El servei residencial d'estada limitada consta de dos subtipus de serveis: el servei d'acolliment residencial d'urgència, s'ha exposat, "supleix temporalment la llar familiar en casos puntuals i d'urgència. Pot prestar-se a través d’un establiment social o d’un altre recurs amb la mateixa finalitat"; i pel que fa al servei de residència temporal a persones adultes en situació d'exclusió social, s'adreça a persones adultes en situació d'exclusió social que no disposen de condicions sociofamiliars i d'atenció per romandre al seu habitatge o que no en disposen.

Servei de distribució d’aliments

El servei de distribució d’aliments preveu, d'una banda, el servei de menjador social, que proporcionarà, de forma temporal, àpats elaborats a persones i famílies amb greus necessitats socials; i de l'altra, la cafeteria, que "pot resultar una eina eficaç" per trencar "certs estigmes" vers aquest tipus de serveis i poder "esdevenir un servei inclusiu".

Pel que fa al rebost social, s'ha apuntat, és un servei de suport que ha de permetre pal·liar situacions d'urgència social. Proporcionarà aliments, de manera gratuïta i temporal, a persones i famílies en situació de pobresa o exclusió social.

En l’actualitat, la Xarxa de Distribució d'aliments disposa de 15 punts de distribució gestionats per entitats socials. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: