MEMÒRIA HISTÒRICA

Mont-roig instal·la una placa commemorativa a la casa natal del mestre Antoni Benaiges, assassinat pel franquisme

La població del Baix Camp s'adhereix a la Xarxa d'Espais de Memòria del Memorial Democràtic.

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 29 de juliol de 2021 a les 11:03 |
La casa natal del mestre, a Mont-roig | ACN
El Memorial Democràtic participarà en l'acte d'homenatge que organitza l'Ajuntament de Mont-roig del Camp (Baix Camp) aquest divendres al seu fill il·lustre Antoni Benaiges, un mestre republicà que va ser assassinat l'any 1936.

L'homenatge inclou quatre actes complementaris al voltant de la seva figura. Primerament, l'Ajuntament farà entrega de la distinció de fill il·lustre als nebots: Elisa Benaiges i Jaume Roigé. Després, s'instal·larà una placa commemorativa a la seva casa natal, al nucli antic del poble. A partir d'ara, el municipi quedarà integrat a la Xarxa d'Espais de Memòria del Memorial Democràtic, que agrupa diferents indrets que han estat testimoni de la història recent del país.

Així mateix, a l'Espai Cultural Església Vella s'inaugurarà l'exposició Desenterrant el silenci, de Sergi Bernal. Aquesta mostra presenta una trentena de fotografies que contribueixen a reconstruir la història del mestre a partir de l'exhumació de la fossa de La Pedraja, l'estiu de 2010, on es creu que podria haver estar enterrat amb altres 103 persones afusellades pel bàndol feixista.

Finalment, la cantautora Montse Castellà interpretarà la cançó Lo mestre que va prometre el mar, cançó dedicada a Antoni Benaiges.
Participació