1 de 10
UNIVERSITAT

La consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, visita la URV

Una imatge de la visita de la consellera a la universitat | URV
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 28 de juliol de 2021 a les 15:55 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de juliol de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, ha recorregut aquest dimecres els diferents campus de la URV com a part de les visites que està fent a les universitats catalanes per conèixer-les de primera mà. El Consell de Direcció de la Universitat li ha exposat els reptes de futur durant la trobada que han mantingut a primera hora al rectorat.

A continuació, els degans de les facultats i els directors de les escoles s’han reunit amb la consellera en una visita que l’ha portat del rectorat al campus Catalunya i el campus Sescelades, a Tarragona, i el campus Bellissens, a Reus. La millora del finançament ha estat un dels temes tractats per poder donar resposta especialment a les necessitats d’infraestructures i de personal que han de permetre millorar la qualitat de la recerca i la docència de la Universitat.

Així, al llarg de la visita, Geis ha vist sobre el terreny les obres pendents per "modernitzar les instal·lacions i fer-les més eficients", segons s'ha apuntat en un comunicat. Es tracta d’inversions pendents d’executar per valor de 90 milions d’euros.

La rectora, Maria José Figueras, ha posat de manifest que, a més de les instal·lacions, cal abordar el relleu generacional i la captació i retenció del talent, amb “l’eliminació de la taxa de reposició” i la proposta d'”incloure com a factor el component territorial” a l’hora d’atorgar els ajuts i contractes destinats al personal investigador perquè el talent es distribueixi arreu del país i el permeti fer créixer de manera compassada.

La consellera ha ressaltat el fet que “la URV és una universitat consolidada, apareix en molts rànquings com una universitat potent en recerca, docència i transferència. És important destacar l’equilibri territorial i l’excel·lència. Des del Govern intentarem estar al seu costat, sabem quines són les demandes, i si volem recuperar-nos d’aquesta pandèmia i preveure’n de possibles, la inversió en recerca és la millor prevenció que podem fer”. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: