OCI

Una trentena de comerciants i artistes de Cambrils al segon «Samà Slow Market»

Entre els dies 5 i 8 d'agost

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 28 de juliol de 2021 a les 12:41 |
Una imatge del primer Samà Slow Market | Cedida
La sensació de passejar relaxadament entre arbres centenaris i animals exòtics, gaudir de la seducció de l'arquitectura modernista, aturar-se sense presses en les parades d'artesania, flors, ceràmica, joieria, bijuteria, pintura... Tot això es concentra al Samà Slow Market, amb la seva segona edició que torna des del dijous 5 fins al diumenge 8 d'agost per reunir una trentena de comerciants i artistes de Cambrils a les més de 14 hectàrees dl parc Samà.

El segon Samà Slow Market ofereix quatre dies plens de música i esdeveniments per a tota la família, amb activitats específiques per als més petits. Com en la primera edició, la filosofia que inspira aquesta iniciativa consisteix a proposar "una experiència diferent de consum, que trenca la rigidesa de l'oferta convencional i proposa un retorn a un consum sostenible, responsable i sense estrès, en plena comunió amb la natura", subratlla Francisco Javier Castillo, CEO de DNA, empresa gestora del parc Samà. 

L'èxit de la primera edició ha permès donar continuïtat al Samà Slow Market, que neix de la col·laboració entre els sectors comercial i turístic de Cambrils, estimulada per les àrees de Promoció Econòmica i Turisme de l'Ajuntament. "Tenim clar que hem d'estimular les sinergies entre dos pols d'atracció molt importants per a la nostra economia i prestigi internacional, com són el Parc Samà i un comerç de primer nivell", exposa el regidor de Promoció Econòmica, Oliver Klein. 

"La bona resposta de l'any passat (valora Teresa Recasens, des de l'Associació de Comerciants Vilacentre) ens ajuda a encarar el futur: qualsevol esdeveniment que doni a conèixer la qualitat i diversitat del nostre comerç és benvingut; a més, per als artesans, aquest tipus de mercats són molt importants, i més ara... hem arrencat el mercat en temps de pandèmia, i això ens ha suposat algunes limitacions, però ens estem fent un lloc entre les activitats d'estiu de tot Catalunya, i a més ajudem a divulgar el patrimoni natural i cultural del parc Samà perquè el visitant comprovi que el nostre destí no és només sol i platja".

Calendari d'obertura i tarifes

La inauguració del segon Samà Slow Market tindrà lloc el dia 5 a les 12 del migdia; aquell dijous el parc tancarà a les 10 de la nit. Divendres i dissabte l'horari serà de 10 del matí fins a les 12 de la nit. Diumenge, últim dia del Samà Slow Market, l'horari serà de 10 del matí a 10 del vespre.

Durant tots els dies, els comerciants descansaran des de les 2 del migdia fins a les 5 de la tarda. Les tarifes per accedir a el parc durant el Samà Slow Market no varien (10 euros), excepte per a aquells que tinguin el passi anual (Samalina) que, amb un abonament de 5 euros, tindran accés a tots els dies de l'esdeveniment. Els residents de Cambrils tenen un 50% de descompte en l'entrada.
Participació