1 de 10
MÓN EMPRESARIAL

Repsol destina 30 milions a un nou reactor per fabricar polipropilè

La gamma de productes que s'elaboren, d'una "molta alta resistència a l'impacte", és "clau" per a l'automoció

Imatge d'arxiu del complex de Repsol | Repsol
per ReusDigital, 28 de juliol de 2021 a les 12:27 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de juliol de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Repsol compta amb la primera planta de la península per a la fabricació de polímers d’una molt alta resistència a l'impacte. Per produir aquests materials avançats, la companyia ha transformat una de les unitats del seu Complex Industrial de Tarragona, amb un cost total de 31 milions d'euros.

Aquest polipropilè és un producte d'alta especialització, que aporta "un gran valor afegit" en mercats com el de l'automoció, ja que permet "aportar solucions competitives de menor pes tot aportant una millora rellevant en les propietats mecàniques de les peces finals", principalment la resistència de l’impacte, segons han explicat des de Repsol.

Aquest tipus de polímers serveixen com a matèria primera per a la fabricació de para-xocs i diferents elements interiors i exteriors dels vehicles que requereixen especial fermesa, com panells de portes i instruments. El seu ús en aquestes peces augmenta la protecció de l'habitacle, s'ha precisat en un comunicat. Un turisme conté una mitjana de 70 quilos de polipropilè (PP), dels quals uns 30són d’alt impacte. A més, aquests materials també són útils per a altres tipus d'aplicacions, com per a la fabricació de maletes, equipament esportiu o carcasses de grans bateries, que poden aprofitar les seves característiques particulars per millorar les seves prestacions.

A més, aquesta nova gamma de polímers té menor densitat que altres materials utilitzats tradicionalment en l’automoció, "de manera que contribueix a disminuir el pes total dels vehicles, la qual cosa redueix les seves emissions i amplia la seva autonomia", s'ha apuntat des de Repsol. Aquest projecte "reforça el paper de Repsol com a subministrador clau per al sector de l'automoció i com a companyia compromesa amb el medi ambient, en el marc del seu objectiu d'arribar a zero emissions netes l'any 2050", s'ha afegit.

La companyia ha instal·lat un segon reactor en una de les unitats de producció de polipropilè de l'àrea química del seu Complex Industrial de Tarragona. El termini d’execució total d’aquest projecte ha estat de 36 mesos, des de la seva aprovació a finals de juliol de 2018, fins a la posada en marxa a finals de juliol d’aquest any. El projecte s’ha executat en dues parades de planta, l’octubre de 2019 i l’abril de 2021. Les obres de construcció s’han allargat més d’un any i s’han vist afectades per la pandèmia.

Per al muntatge de tots els equips de l’edifici principal, s’ha optat per una "solució avançada" basada en un total de quatre mòduls que es van construir fora de la planta, amb tota la seva estructura, línies i instrumentació, al mateix temps que s’avançava en la construcció dels fonaments.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: