ACTIVITAT ECONÒMICA

Un pla de reactivació per a l'Alt Camp recull projectes per revaloritzar els recursos de la comarca

El document, que fixa les línies de futur per als pròxims anys, es desgrana amb una seixantena d'actuacions concretes

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 27 de juliol de 2021 a les 15:45 |
Vinyes de la DO Tarragona a l'Alt Camp | ACN
L'Alt Camp disposa d'un pla de reactivació socioeconòmica, amb una dotzena de projectes per revaloritzar els recursos de la comarca. El Consell Comarcal ha presentat aquest dimarts el document, de forma telemàtica. El pla pretén assentar les bases per treballar la reactivació econòmica, però també una millor planificació estratègica en l'àmbit del desenvolupament local i l'ocupació de l'Alt Camp i fer un treball col·laboratiu entre el màxim nombre d'agents.

El pla, elaborat per l'empresa Notus-asr amb la col·laboració de diferents agents de la comarca, va donar els primers passos durant els mesos de gener, moment en què es van fer diverses entrevistes i es van iniciar els tallers amb diversos col·lectius. El Pla de Reactivació Socioeconòmica de l’Alt Camp consta, a part de la visió estratègica, de cinc línies de treball i 12 projectes, que inclouen 59 mesures per tal d'incentivar i reactivar els diferents sectors de la comarca.

Les cinc línies de treball són: el manteniment de la indústria i la seva diversificació; la potenciació i desenvolupament del turisme sostenible; la generació d'ocupació, de qualitat i inclusiva; la reactivació del teixit empresarial, especialment els sectors més castigats; i l'impuls a la col·laboració publicoprivada per dinamitzar la comarca.

Els 12 projectes, que inclouen les 59 actuacions, seran: L'Alt Camp industrial, projectes d'economia circular/simbiosi industrial, indústria zero emissions, programa de suport a les petites empreses i microempreses, xarxa de proveïdors locals, empreses en xarxa, impuls del turisme sostenible a l'Alt Camp, programa de suport a l'emprenedoria i empresaris/àries del sector agrari, l'Alt Camp, una comarca socialment responsable, programa d'orientació professional específica per a joves, programa de foment de l'ocupació dels col·lectius vulnerables, i el fòrum territorial pel desenvolupament socioeconòmic de l'Alt Camp.

Durant l'acte de presentació del pla, el conseller delegat d'Ocupació i Empresa del Consell Comarcal de l'Alt Camp, Robert Figueras, ha afirmat que el document recull "accions realistes", amb l'objectiu "que no quedin en paper mullat i es puguin desenvolupar en els propers anys". A la vegada, Figueras ha qualificat el pla com una eina que ha de servir de "guia" al Consell Comarcal i a tots els ajuntaments de la comarca que vulguin desenvolupar polítiques de desenvolupament econòmic. Text
Participació