1 de 10
POLÍTICA

La Diputació licita un servei d'assessorament i gestió dels «Next generation»

Una imatge de la seu de la Diputació | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 26 de juliol de 2021 a les 11:55 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de juliol de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Diputació de Tarragona es "reforça" per treure el "màxim" partit dels Next Generation, uns ajuts que han de permetre desenvolupar projectes "transformadors" per a la demarcació, "tot impulsant la reactivació econòmica i apostant per la sostenibilitat i la transformació digital".

Per respondre-hi amb la "màxima" eficiència, la Diputació de Tarragona és "una de les primeres" administracions del país a treure a concurs públic la contractació d'un servei de consultoria per a l'assistència en la gestió dels fons Next Generation EU, amb un pressupost màxim de licitació 133.584.000 euros.

Per a la presidenta de l'administració, Noemí Llauradó, "la Diputació de Tarragona ha d'esdevenir la baula imprescindible per fer arribar els fons Next Generation als municipis i fer que capil·laritzin arreu de la demarcació". L'obtenció i l'administració d'aquests ajuts europeus "suposa un gran repte per a les administracions públiques com la Diputació, ja que la magnitud i l'impacte econòmic que implicarà la tramitació i gestió d'aquests fons requeriran de coneixements especialitzats", ha subratllat.

La Diputació de Tarragona compta ja amb experiència en aquest sector, després d'haver gestionat altres projectes que compten amb finançament europeu, com els Projectes d'especialització i competitivitat territorial (PECT).

Llauradó ha constatat aquest dilluns com "des de la Diputació, preparem l'organització per acollir i treure el màxim rendiment dels fons Next Generation, ens replantegem l'organització per fer-ho bé nosaltres i propiciar que el món local també ho pugui fer bé." Fins al 2 d'agost està obert el termini de presentació d'ofertes per al servei de consultoria i assessorament en la tramitació de les ajudes articulades en el Fons Europeus inclosos dins del pla de recuperació i resiliència Next Generation EU.
Participació