1 de 10
SALUT

Set consells per no cremar-se la pell durant l'estiu

Cada persona és un món i amb una vegada d'aplicar-se crema no n'hi ha prou

Escampeu-vos bé la crema solar per no cremar-vos | Arxiu ND
per I.M., Reus, Catalunya | 31 de juliol de 2021 a les 12:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 31 de juliol de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Estiu, sol i platja. Tres conceptes que gairebé sempre van de la mà i que, alhora, requereixen anar en compte. Qui no s'ha cremat mai a la platja per un descuit a l'hora de posar-se la crema solar? 

Com és habitual, i sobretot al començament de les vacances d'estiu, les primeres hores de sol són clau per la nostra pell. Fa gairebé un any que no rep tanta quantitat de radiacions solars durant tanta estona i l'hem de cuidar. I és que les cremades solars augmenten els risc de desenvolupar càncer de pell. A continuació, uns consells bàsics i senzills per aplicar-se correctament la crema solar i no cremar-se.

1. Cal protegir-se tots els dies. És fonamental tenir en compte que encara que no es vegi el sol perquè el cel està ennuvolat, les radiacions travessen els núvols i ens ataquen directament la pell. Així, és imprescindible protegir-se sempre.

2. Preneu el sol de manera gradual. Com dèiem, el cos i la pell no estan acostumats a rebre radiacions solars tan directament. Si ens exposem sense precaució i moltes hores de cop, podem cremar-nos i, fins i tot, patir alguna malaltia de la pell. 

3. Apliqueu-vos un protector solar adequat per a la vostra pell. Cada persona és un món i no tothom necessita el mateix tipus de protector, però sí que ha de ser, com a mínim, de 15 SFP.


4. Compte amb les dates de caducitat. Un protector caducat no fa l'efecte desitjat i ens podem acabar cremant igualment. Reviseu bé tots els protectors que utilitzeu habitualment perquè estiguin en les condicions adequades.

5. Protegiu-vos abans d'anar al sol. El protector s'ha d'aplicar abans d'anar al sol, en cas contrari no fa la funció desitjada. Per tant, penseu en aplicar-vos el protector o crema solar 20 o 30 minuts abans de l'expoisició al sol.

6. Amb una vegada no n'hi ha prou. L'efecte de les cremes solars no és infinit. És important aplicar-se'n la quantitat adequada i diverses vegades durant el dia: cada dues hores, després de cada bany o si se sua molt. 

7. Eviteu les hores fortes. Durant les hores centrals del dia, entre les 12 del migdia i les 4 de la tarda, la intensitat de les radiacions solars és més alta i augmenta la possibilitat de cremades. Així, eviteu estar exposats durant aquesta franja i busqueu espais amb ombra.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: