SUCCESSOS

Una de les represes que els Bombers ataquen al cap del foc de la Conca de Barberà i l'Anoia preocupa els equips d'extinció

No es preveuen més desallotjaments i els Agents Rurals treballen en dues hipòtesis sobre l'origen del foc

per Reusdigital.cat, Santa Coloma de Queralt | 25 de juliol de 2021 a les 18:38 |
L'inspector en cap de Bombers, David Borrell, durant l'atenció als mitjans de comunicació | ACN
Com s'havia previst al migdia, l'incendi de la Conca de Barberà i l'Anoia segueix encara actiu i el vent de component sud està generant moltes represes cap al nord, cap a Sant Martí de Tous (Anoia) que, de moment, s'estan aturant. Tot i això l'inspector en cap dels Bombers de la Generalitat, David Borrell, ha remarcat que hi ha una d'aquestes represes que els preocupa. "Mentre bufi la marinada seran hores crítiques, però confiem que al vespre les condicions seran més favorables", ha dit. De moment, no es preveuen més desallotjaments després d'evacuar les masies més properes al flanc esquerre aquest diumenge. Els Agents Rurals treballen en dues hipòtesis sobre l'origen del foc, però encara no se'n tenen indicis clars.

El director general de Prevenció i Extinció d'Incendis i Salvaments, Joan Delort, ha detallat que són 110 persones de 53 masies i cases aïllades, que han hagut de ser evacuades per precaució dels municipis de l'entorn del foc. També es va desallotjar aquest dissabte un grup de 12 menors que feien acampada a Sant Martí de Tous i que han passat la nit a l'Ateneu del municipi, i aquest diumenge s'ha desallotjat la casa de colònies La Censada, de Santa Margarida de Montbui, on hi havia una quarantena d'infants i monitors. Aquest migdia els dos grups han tornat cap a casa.

El foc aquesta tarda ha crescut fins a les 1.296 hectàrees, però és un creixement moderat que no preocupa els equips d'extinció a excepció d'una de les represes que s'han produït al cap del foc, on es concentren els esforços per poder tancar el perímetre i evitar que viri cap al nord.
Participació