SOCIETAT

Regidor de Bellprat: «El foc ha envoltat el municipi i ha cremat el castell emblemàtic, el paisatge ha desaparegut»

L'Ajuntament lamenta que no s'hagi fet una millor gestió forestal per evitar l'incendi de l'Anoia i la Conca de Barberà

per Reusdigital.cat, Santa Coloma de Queralt | 25 de juliol de 2021 a les 15:56 |
Joan Carbó en declaracions a l'ACN | ACN
Bellprat és el municipi més afectat per l'incendi de la Conca de Barberà i de l'Anoia. El foc ha cremat tot l'entorn de la població i també el castell de Queralt. Molts dels veïns que hi tenen una segona residència van marxar aquest dissabte, altres s'han quedat confinats, segons ha explicat a l'ACN, el regidor d'Urbanisme, Joan Carbó. "La majoria que s'ha cremat és de bosc, sobretot la zona del castell, que és emblemàtic. El paisatge ha desaparegut del tot", ha lamentat el regidor. Des de l'Ajuntament han denunciat la manca de gestió forestal i que no s'aposti més per evitar el despoblament.
 
Segons el regidor de Bellprat, el foc ha arribat al nucli urbà i ha cremat tot el voltant. "Ara el problema està a les masies, n'hi ha una part que s'està cremant ara mateix, les altres han estat totes desallotjades", ha afirmat Carbó. La majoria dels veïns es dediquen a la pagesia en un terme municipal d'uns 33 metres quadrats, en un municipi on hi ha moltes segones residències. En aquesta població s'han cremat unes 1.068 hectàrees de les més 1.200 totals que s'han cremat des d'aquest divendres a la comarca de la Conca de Barberà i l'Anoia.

Davant d'aquesta situació, el regidor ha lamentat que des de les administracions superiors no s'hagi fet una millor gestió forestal per evitar que els boscos siguin un polvorí."Tots els pobles petits estem abandonats de la mà de déu, ens estem morint i no hi ha manera que arribi la fibra òptica, les línies elèctriques són tercermundistes; fins ara, no hi havia llum, ni cobertura de mòbil", s'ha queixat.
 
Participació