SOCIETAT

L'Associació de Dones de Castellvell del Camp centra el Pregó de la Festa Major de Santa Anna

Durant l'acte es va fer un reconeixement a totes les presidentes, amb motiu del 25è aniversari de l'entitat, i es va gaudir del ball del Lluert, els Gegants i la nova Mulassa

per Reusdigital.cat, Castellvell del Camp | 24 de juliol de 2021 a les 17:05 |
Foto de família de l'alcalde, regidors i de les presidentes de la història de l'Associació de Dones de Castellvell del Camp | Cedida
La Pista Poliesportiva va ser l'escenari aquest divendres 23 de juliol del Pregó de la Festa Major de Castellvell del Camp. Aquest any, en commemoració del 25è aniversari de l'Associació de Dones de Castellvell del Camp, el Pregó va anar a càrrec de la membre més gran i més jove de l'entitat, Pilar Porqueres i Maria Batista. Durant l'acte es va fer un reconeixement a les 11 dones que han estat presidentes de l'associació. Prèviament, i al ritme que marcava la música de la xaranga, es va poder gaudir de manera estàtica dels balls del Lluert, dels gegants de Castellvell i de la nova Mulassa, elaborada pel jove Màrius, i que va es va presentar davant la sorpresa dels veïns i les veïnes.

L'alcalde de Castellvell del Camp, Josep Sabaté, va iniciar el pregó amb un reconeixement al paper de la dona: “No puc començar el pregó de Festa Major sense dir alt i clar que “com ser dona, no hi ha res”: sou valentes, fortes, protectores, amigues, treballadores i motles altres qualitats innumerables. Sou molt importants per la nostra societat i tal com la història ha constatat al llarg del temps, tot i que sovint la societat patriarcal us ha intentat silenciar i no ha valorat la vostra aportació”. El batlle també va tenir paraules d'agraïment a l'associació de dones “per aquests 25 anys de treball i lluita, per la vostra contribució al poble”. L'alcalde també va fer una crida a la germanor: “oblidem-nos de les ideologies que ens enfronten i aprenguem a valorar els sentiments i opinions dels altres. Només així tindrem unes festes com cal”. I va recordar la necessitat de gaudir de la Festa Major “tot respectant les normes de convivència i de seguretat sanitària”.

A continuació, la membre més gran de l'Associació de Dones de Castellvell del Camp, Pilar Porqueres, va recordar que l'associació va néixer el 2 d'octubre del 1995 i que el primer local on es van trobar va ser “en una sala de l'Espígol, propietat del sindicat, davant, les oficines de la cooperativa i, més endavant, a partir de les obres de l'antiga casa de Cal Barantxó, ens vam ubicar en una sala damunt de Correus”, on hi continua tenint la seva seu. Porqueres també va explicar que les activitats lúdiques, esportives,creatives, socials i de punt de trobada es realitzen a les antigues escoles –actualment l'Era-.

Pel que fa a les activitats, Maria Batista, la membre més jove de l'entitat, va recordar que l'Associació de Dones “va començar fent manualitats, pintura, puntes de coixí, tallers de brodar i de cosir i, amb els anys, a aquestes activitats se n'han afegit d'altres com ganxet i mitja, patchword o el taller de memòria”. A l'Era també hi realitzen activitats com ioga, sardanes, gimnàstica suau o zumba. Batista no va passar per alt la resta d'activitats i d'iniciatives que es programen durant l'any per tot el poble: sopars, la Festa de la Castanyada, el Sopar de Nadal, la Trobada de Puntaires i l'exposició bianual dels seus treballs o la tradicional trobada d'Annes per Santa Anna. Seguidament l'alcalde de Castellvell va lliurar a les dues representants una peça original de l'escultor Esteve Sugranyes Martí i, a continuació, es diversos regidors i regidores de l'Ajuntament van lliurar un ram de roses vermelles i una carta dedicada de l'alcalde a totes les presidentes de la història de l'associació.

A causa de la situació pandèmica, l'Associació de Dones de Castellvell del Camp es va veure obligada a ajornar l'acte de commemoració del seu 25è aniversari. Per aquest motiu, el proper 2 d'octubre de 2021, s'organitzarà una gran festa plena d'activitats amb totes les dones que han format par de la història de l'entitat.

Cap de setmana de Festa Major

Les restriccions a causa de la cinquena onada de la pandèmia han obligat a suspendre dos actes, el Gran Sopar de Festa Major, previst per aquest dissabte, i el vermut popular de Festa Major, que s'havia de celebrar demà diumenge.

Pel que fa a la resta d'actes, el diumenge 25, a les 7 de la tarda, se celebrarà el Rosari i Novena, a l'Església de Sant Vicenç Màrtir. A dos quarts de 10 del vespre, a la plaça Maria Rosa Soler Gaspà, es projectaran els curtmetratges participants al V Concurs PetitsCURts i, en acabar, es podrà gaudir de cinema a la fresca, amb l pel·lícula 'Maléfica: maestra del mal'.

L'endemà dilluns 26 de juliol, per Santa Anna, se celebrarà Missa votiva en honor a la patrona, a les9 del matí, a l'Ermita de Santa Anna, i la Missa solemne, a les 12 del migdia, a l'església. A dos quarts de 8 de la tarda, tindrà lloc la tradicional Trobada d'Annes i l'ofrena floral a la patrona, en un acte que se celebrarà a l'ermita. I a dos quarts de 10 de la nit, a la Pista Poliesportiva, els amants de la màgia podran gaudir de l'espectacle 'Maestros de la magia', on cada mag mostrarà la seva especialitat. En acabar, es llençarà el castell de focs artificials des del terrat de l'Ajuntament
 
Arxivat a:
El Camp
Participació