COMERÇ

Els «xiringuitos» de Cambrils alerten que el model de l'Ajuntament posa en risc el sector

L'associació cambrilenca diu que les exigències d'inversió "són desproporcionades" i que, amb llicències de només 4 anys, no hi ha temps per recuperar-la

per Reusdigital.cat, Cambrils | 24 de juliol de 2021 a les 16:53 |
Els "xiringuitos" de Cambrils han posat en marxa una campanya per denunciar "la indefensió" en la qual es troben els professionals del sector davant el procés de licitació de les futures guinguetes que ha endegat l'Ajuntament de Cambrils. L'Associació de Xiringuitos de Platges de Cambrils ha assegurat que el model plantejat pel consistori és "inviable econòmicament i poc sostenible" i retreu al consistori que aquest ha estat un procés "hermètic" i que no s'ha establert un diàleg ni s'ha comptat amb l'opinió del sector. L'entitat, formada per 21 "xiringuitos", alerta que la mesura podria afectar a prop de 250 treballadors.

Segons l'entitat, el principal problema rau en les exigències d'inversió, que qualifica de "desproporcionades", i que s'agreugen pel fet que les llicències previstes són només per a 4 anys, "un temps insuficient per recuperar la inversió que es demana fer". A la vegada, l'assocació cambrilenca considera que, amb aquest model, el que s'està fent és "obrir la porta a grans empreses i inversionistes alienes a Cambrils, que poden assumir negocis sense pèrdues per interessos econòmics diversos".

En matèria de criteris de sostenibilitat, l'associació també es lamenta que la proposta municipal contempli "llençar a la brossa totes les estructures actuals per comprar-ne de noves predissenyades". Segons l'enitat, això comportarà també "una uniformitat de xiringuitos digna d'un franquiciat, on es perd la singularitat de cada un d'ells, covertint les platges de Cambrils en una costa sense personalitat pròpia".

Per tot plegat l'Associació de Xiringuitos de Platges de Cambrils demana que es paralitzi el plantejament actual i que s'obri un període de diàleg entre l'administració local i el sector, que es plantegin les concessions administratives a més llarg termini i seure amb l'Ajuntament per poder resoldre aquesta situació i trobar un encaix que sigui beneficiós per al sector i el municipi.
Arxivat a:
Economia
Participació