SOCIETAT

Difonen un audiovisual per trencar amb els estereotips negatius de la vellesa

La xarxa Ambaixadors del Bon Tracte estrena a la Bisbal el curt 'Persones Grans. Grans Persones', que es promourà al Camp de Tarragona i al Baix Penedès

per Reusdigital.cat, 24 de juliol de 2021 a les 10:33 |
Presentació de l'audiovisual 'Persones Grans. Grans Persones', dimecres passat, a la Bisbal del Penedès | Cedida

La xarxa Ambaixadors del Bon Tracte va estrenar el dimecres passat 21 de juliol, a la Bisbal del Penedès, l'audiovisual 'Persones Grans. Grans Persones', que trenca amb els mites i estereotips negatius de la vellesa. El curt, realitzat per L'Arc Serveis Assistencials i produït pel Canal Calafell, presenta exemples de gent gran que contribueix amb el seu temps a l'activitat social, cultural, esportiva i econòmica de la societat. L'audiovisual es difondrà a tots els municipis on hi hagi #AmbaixadorsdelBonTracte a la gent gran del Camp de Tarragona i del Baix Penedès.

“Som persones grans i venim a mostrar qui som, perquè formem part d'aquesta societat, una societat per a totes les edats”. Amb aquesta declaració d'intencions comença el curt, que vol ser una mostra palpable que la gent gran vol envellir activament. Per això a l'audiovisual hi apareixen una vintena de persones grans que mostren l'activitat que realitzen: una campiona d'escacs de 88 anys; una voluntària hospitalària de Lourdes de 74 anys; un músic i cantant de 77 anys; o una voluntària del Servei Bon Dia de la Bisbal, de 69 anys, entre altres. Es tracta de dones i homes que participen, planifiquen, doten de projectes, formen i contribueixen a la dinàmica social, cultural i política del seu municipi. Com diuen ells mateixos per concloure el vídeo: “Envellim activament, estimem, lluitem, vivim, dignifiquem una etapa de vida, cuidem, decidim, respectem i escrivim el nostre projecte de vida...”.

Un dels objectius de #AmbaixadorsdelBonTracte és donar visibilitat a aquells serveis, eines i recursos que disposen els municipis per ajudar a la get gran. Per això, a l'inici de l'acte, es va presentar a tots els membres de la xarxa el servei de voluntariat 'Bon Dia' de la Bisbal del Penedès
Per acabar l'acte, es va fer la lectura del “Manifest en contra de la discriminació a les persones per la seva edat”, a càrrec de la regidora de Benestar Social, Habitatge, Gent Gran i Atenció Ciutadana de la Bisbal del Penedès, Paqui Cepas, i de la portaveu de la xarxa Ambaixadors del Bon Tracte, Jerusalem Torra.

Arxivat a:
El Camp
Participació