1 de 10
POLÍTICA

El ple desestima la moció de la CUP per crear una comissió de control del servei de la brossa

Imatge de recurs d'uns contenidors | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 23 de juliol de 2021 a les 16:31 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de juliol de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El ple ha desestimat la moció presentada per la CUP relativa a la creació d'una comissió de seguiment i control del servei que ofereixi l’empresa Valoriza- Romero Polo en la recollida de residus. En la presentació i el posterior debat, els grups s’han referit al recurs interposat per FCC i que s'ha tractat prèviament, però això només ha condicionat el vot de Cs.


La moció presentava un segon punt en què sol·licitava que el grup cupaire liderés aquesta comissió. La proposta només l'ha secundat el grup proposant, mentre que l'equip de govern hi ha votat en contra, i els grups de PSC, Cs i el regidor no adscrit, Raúl Meléndez, s'hi han abstingut.

En la presentació, la portaveu de la CUP, Marta Llorens, ha exposat la "necessitat" de la creació d'aquesta comissió per les actuals deficiències existents en el servei, i que la seva aportació a la comissió seria "proactiva" tenint en compte l'el treball de fiscalització que duen a terme. Meléndez ha obert el debat dient que no contemplava la possibilitat que la comissió la liderés la CUP, però que veia favorable la seva creació.

La portaveu de la Cs, Débora García, ha descrit l'actual moment del servei d'"incert", a causa del recurs de FCC, i que per això el vot del seu grup seria en contra. Per la seva banda, per al portaveu del PSC, Andreu Martín, la moció estava "poc argumentada i no tenia sentit", ja que segons ha apuntat, "ja n'hi ha de comissions, però falta que siguin més efectives".

En la seva intervenció, la regidora d'Hisenda, Mariluz Caballero, ha apuntat que “l'ajuntament ja disposa d'ordenances reguladores d'aquest servei, a més de comissions formades per tècnics que fan el seguiment”. Marta Llorens ha tancat el debat dient que "malgrat no prosperi la moció, crec que s'ha obert una via d'inquietuds sobre el tema".

Anteriorment, els grups han abordat una altra moció de la CUP, aquesta  "per  treballar, confeccionar i implementar protocols en casos d'emergència amb animals implicats". Tampoc ha prosperat, ja que el govern s'hi ha oposat i la resta de l'oposició s'ha abstingut. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: