POLÍTICA

Prospera la moció de Ciutadans per elaborar un cens d’edificis amb amiant

per Adrià de las Heras, Reus, Catalunya | 23 de juliol de 2021 a les 13:16 |
Imatge de recurs d'una teulada amb amiant | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de juliol de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El ple de l’Ajuntament de Reus ha aprovat la moció presentada per Ciutadans que demana un cens i registre públic d'edificis i localitzacions d'amiant, línies pressupostàries per desamiantar i una campanya informativa al respecte. La moció s’ha aprovat amb l’esmena de govern i la votació ha acabat amb 24 vots a favor i tres abstencions de la CUP.

Les abstencions de la CUP les han justificades perquè la Generalitat ja treballa des del 2019 en aquesta línia. La regidora Mònica Pàmies ha apuntat que la moció de Ciutadans i l’actuació del govern autonòmic se solapen. Per això ha qualificat la proposta del partit taronja de “desubicada” i “fora de lloc”.

Malgrat que el govern ha votat a favor, la regidora d’Urbanisme, Marina Berasategui, ha assenyalat que ja disposen d’una llista de 18 edificis municipals amb presència d’amiant. Berasategui ha remarcat que recull totes les propostes donades pels diferents partits durant els seus torns d’intervenció.

La ponent de Cs, Débora García, ha etiquetat l’amiant d’“enemic silenciós” i ha interpel·lat la CUP per la seva abstenció en aquesta moció. La portaveu taronja ha acabat la seva intervenció desitjant que “algun dia puguem dir que Reus és una ciutat lliure d’amiant”.

Per contra, no ha prosperat una segona moció del grup taronja, aquesta per promoure la formació dels treballadors socials de l'Ajuntament de Reus en matèria de salut financera. Tan sols els proposants hi han votat a favor. La resta de regidors s'hi ha oposat. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: