1 de 10
POLÍTICA

El ple aprova l'acord per a la nova construcció de l'estació de Bellissens

Tots els grups municipals han votat a favor, a excepció de la CUP que s'hi ha abstingut

Imatge de la roda de premsa de presentació del conveni | Ajuntament de Reus
per Adrià de las Heras, Reus, Catalunya | 23 de juliol de 2021 a les 12:15 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de juliol de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El ple de l'Ajuntament de Reus ha aprovat aquest divendres, 23 de juliol, el conveni entre ADIF i el consistori, que contempla la construcció d'una estació ferroviària a Bellissens. La votació ha acabat amb 24 vots a favor i 3 abstencions de la CUP. Tot i això, el conveni encara no entra en vigor perquè haurà de ser aprovat pel Ministeri d'Hisenda espanyol.

Tal com van anunciar el passat dia 21 de juliol, el conveni amb l'empresa pública espanyola preveu que la nova estació del municipi entri en funcionament el 2025. La regidora d'Urbanisme, Marina Berasategui, ha volgut destacar "el treball generós" de tots els agents implicats en aquesta negociació. I també ha destacat les facilitats a l'hora d'acordar la construcció del pas soterrat que també es construirà.

El pressupost que es contempla per aquesta construcció i la redacció dels informes previs és de 10,7 milions d'euros. D'aquest, l'Ajuntament haurà d'assumir 1,92 milions d'euros. Aquestes despeses municipals es faran durant els exercicis anuals de 2023, 2024 i 2025. La resta del pressupost anirà a càrrec d'ADIF.

Consens al ple

Durant el torn d'intervencions, la portaveu del grup municipal de Ciutadans, Débora García, ha destacat que serà una obra que tindrà una "repercussió favorable" per als futurs usuaris i els veïns de la zona i també que és la "ubicació idònia" per la seva proximitat amb la facultat d'economia de la URV, l'hospital, el Tecnoparc i l'estació d'autobusos. Malgrat aquestes consideracions positives, García ha instat el govern a treballar per instal·lar un sistema d'insonorització en aquell tram ferroviari.

La CUP ha sigut l'únic grup municipal que no ha votat a favor del conveni amb l'empresa pública espanyola. La regidora Mònica Pàmies ha assenyalat que el calendari establert preveu la despesa municipal més elevada per al 2024, que correspondrà a un altre mandat municipal. Per això, la cupaire ha assenyalat que aquest conveni "hipoteca" el següent govern municipal.

Durant el 2024, el consistori reusenc haurà d'assumir 1,53 milions d'euros del total previst d'1,8 milions d'euros. A més, els de l'esquerra independentista també han destacat que aquesta construcció de l'equipament va en contra de les consideracions fetes pel Document Únic de Protecció Civil Municipal de Reus (DUPROCIM). Berasategui ha rebatut que, malgrat ser una afectació, "no limita" la construcció d'aquesta estació.

El portaveu del PSC, Andreu Martín, que també havia participat de la comissió d'Infraestructures de l'ajuntament, ha celebrat l'acord. A més, considera aquest conveni una "oportunitat per a les persones que fan activitats en aquesta zona". I més enllà d'aprofundir en la idea de la nova centralitat per a Reus, Martín creu que també és una nova centralitat per al Camp de Tarragona: "universitària, hospitalària i firal", ha reivindicat el socialista.

Berasategui ha volgut concloure que ara és el torn de "garantir que aquest projecte es compleix i els resultats són òptims". L'alcalde, Carles Pellicer, ha fet ús de la paraula per qualificar aquesta aprovació de "pas definitiu per la futura construcció" i ha celebrat l'"èxit de treballar plegats".
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: