SALUT

S'aprova al ple el Pla Municipal sobre Drogues

Una imatge del ple d'aquest divendres | Reus.cat
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 23 de juliol de 2021 a les 11:23 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de juliol de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El ple de l'Ajuntament de Reus ha aprovat aquest divendres, 23 de juliol, el Pla Municipal sobre Drogues de Reus corresponent al període 2021-2025. Tots els grups municipals hi han donat suport. 

El nou pla estableix un abordatge centrat en la detecció i la intervenció sobre els factors de risc i posa èmfasi especialment en la dimensió educativa. El Pla Municipal sobre Drogues de Reus planteja fites com reduir la prevalença de consum de les diferents drogues; demorar l'edat d'inici a aquest consum; reduir riscos i efectes adversos sanitaris i psicosocials pels consumidors experimentals, ocasionals o habituals; minimitzar els danys associats a l'ús psicoactiu; reduir el risc personal i col·lectiu dels anomenats grups de risc, etcètera.

Aquest nou pla dona continuïtat a l’anterior del 2016, però introdueix nous elements i en modifica alguns. A diferència de l'anterior, es distribueix en tres eixos: prevenció; assistencial i d'inclusió social; i de reducció de danys i de riscos.

Presenta 14 objectius generals que es divideixen en 41 línies de treball específiques. Aquesta edició del pla també presenta una perspectiva multicultural i transcultural, perspectiva de gènere i una atenció especial als col·lectius més vulnerables. L’elaboració d’aquest pla s’ha fet de manera participativa, transversal i interdisciplinari
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: