DISTINCIONS

Medalla de la Ciutat per a l'Institut Pere Mata i mencions honorífiques a l'Àliga i al Gremi de Fusters i Ebenistes

Ho aprova el ple

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 23 de juliol de 2021 a les 10:38 |
Una imatge de l'institut Pere Mata de Reus | Reusdigital.cat
El ple de l'Ajuntament de Reus ha aprovat la concessió de la Medalla de la Ciutat a l'Institut Pere Mata. Fundat a finals del segle XIX per acollir un institut psiquiàtric seguint els criteris assistencials més avançats d'Europa, actualment referent de la societat reusenca i del país pel que fa a l'atenció integral de les persones amb problemes de salut en els àmbits de la Salut Mental i Sociosanitari per tal d'aconseguir la seva recuperació amb el major grau d'autonomia i de qualitat de vida possible, pel seu impuls per integrar la salut mental a la xarxa pública especialitzada, per la seva tasca relacionada amb la docència, la formació i la investigació, i, de forma especial, perquè enguany celebra el seu 125è aniversari.

El ple de la corporació ha aprovat també concedir la Menció Honorífica Municipal a l’Àliga de Reus "en reconeixement a la seva importància com element festiu històric dotat d'un gran simbolisme i personalitat diferenciada". L’Àliga de Reus és un dels components del bestiari festiu i popular català més antics, participant a les cercaviles i seguicis de la Festa Major. Enguany s’ha celebrat el 25è aniversari de la seva recuperació i incorporació al Seguici Festiu de Reus, de la mà del Col·lectiu Reusenc d'Activitats Culturals (CRAC), "entitat compromesa i encarregada de portar-la i fer-la ballar, de manera ininterrompuda".

Finalment, el ple ha aprovat concedir una Menció Honorífica Municipal al Gremi de Fusters i Ebenistes del Baix Camp "com a reconeixement a la seva trajectòria a la ciutat i a tots els professionals del gremi que n'han format part". Enguany, es compleix el centenari de la seva creació.
Participació