1 de 10
SOCIETAT

El ple condemna la violència d'origen intolerant

Amb un manifest contra els assassinats d'Isaac i Samuel

Pellicer ha fet la lectura del manifest | Reus.cat
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 23 de juliol de 2021 a les 10:09 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de juliol de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest matí, el ple de l'Ajuntament de Reus ha condemnat els assassinats d'Isaac, el jove amb Asperger assassinat a Madrid, i Samuel, el jove gai assassinat a Galícia, amb la lectura d'un manifest contra la violència d'origen intolerant i un minut de silenci.

El manifest

Manifest contra la violència d'origen intolerant

Amb motiu dels dos assassinats de dues persones joves que han tingut lloc a l'Estat espanyol aquest mes de juliol, suposadament per odi, l'Ajuntament de Reus vol posar de manifest que el respecte a la diferència és un valor propi de les societats democràtiques.

Volem expressar també el nostre reconeixement a l'impuls de les polítiques de gènere i d'inclusió dels darrers anys. Un impuls que ha comptat amb iniciatives fonamentals, com els avanços legislatius impulsats pel Govern de l'Estat i la Generalitat de Catalunya conjuntament amb el treball fet des de l'Ajuntament de Reus.

Malauradament, cal recordar que encara persisteixen manifestacions de desigualtat i discriminació. Injustícies que continuen presents en els diferents àmbits de la vida quotidiana i que tenen la seva màxima expressió en la violència, tot i que també es manifesten en l'àmbit social, laboral i, de vegades, familiar.

Per això, pensem que resulta imprescindible continuar amb el compromís d'avançar en l'àmbit de la inclusió i de la resolució pacífica dels conflictes. Així doncs, amb la convicció que treballar per la tolerància és treballar per la democràcia, volem una ciutadania i unes institucions que rebutgin qualsevol forma de discriminació i de violència i volem treballar per consolidar una societat més respectuosa, més pacífica, més inclusiva i més democràtica.

Per tot això, ens sumem a la convocatòria d'un minut de silenci per condemnar l'assassinat de l'Isaac i del Samuel, transmetem el condol a les seves famílies i renovem el nostre compromís ferm de suport a les entitats que treballen a la ciutat en defensa dels drets de les persones amb discapacitat i del col·lectiu LGBTI+». Amb aquesta acció, Reus es reafirma com una ciutat inclusiva i els representants municipals recorden a la ciutadania que cal respectar tothom i que l'odi a una persona perquè se la considera diferent és un delicte.

L'Isaac i el Samuel van ser assassinats aquest mes de juliol, suposadament per les seves respectives condicions. Els dos crims encara s'estan investigant.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: