POLÍTICA

Cambrils defineix el «full de ruta cap a la ciutat digital» del 2030

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 22 de juliol de 2021 a les 14:08 |
L'Ajuntament de Cambrils | Cedida
L'Ajuntament de Cambrils ha definit "el full de ruta per millorar la competitivitat en tecnologia, equipaments i sostenibilitat". El document Cambrils futur 2030. Ciutat intel·ligent, que el consistori va encarregar a la consultora especialitzada Allrework, "estableix objectius i accions per a una nova estratègia de gestió dels serveis urbans a 10 anys vista", s'ha explicat aquest dijous.

El document s'emmarca en el context de l'estratègia SmartCat, que impulsa la Generalitat, i el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència que va aprovar el govern de l'estat el mes d'abril passat.

El document estableix 35 objectius, 61 projectes associats i 239 iniciatives per executar els propers anys que sumen un pressupost orientatiu de 23 milions d'euros en àmbits molt diversos: l'urbanisme, la mobilitat, el medi ambient, els serveis a la ciutadania i l'economia, amb vocació d'apropar administració i administrats.

Cambrils futur 2030 planteja "una nova manera de pensar i gestionar per generar un nou ecosistema en les relacions entre l'administració municipal, la societat civil i el sector privat per garantir una ciutat oberta, sostenible, digital i generadora d'oportunitats", s'ha assenyalat des de l'Ajuntament de Cambrils. Entre les accions previstes, n'hi ha que fan referència a la gestió de dades i la transparència, la sensorització del municipi, la transició a una mobilitat elèctrica i sostenible, la transició energètica, la disminució de la petjada de carboni, la reducció dels residus, la creació de les condicions per a la creació d'empreses innovadores i la creativitat per diversificar l'economia i la transformació digital del sector turístic.
Participació