MEDI AMBIENT

Activat el nivell 2 del Pla Alfa al Priorat per risc d'incendi forestal

Al Baix Camp és del nivell 1

per A.M, Reus, Catalunya | 22 de juliol de 2021 a les 12:34 |
Voluntaris de l'ADF de Sant Cugat a Collserola | Sergi Baixas
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de juliol de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Generalitat de Catalunya ha activat el nivell 2 d'alerta del Pla Alfa a la comarca del Priorat davant l’elevat risc d’incendi forestal, per aquest dijous 22 de juliol. A més a més, per les altes temperatures que s'assoliran, des de Protecció Civil també es demana evitar sortir a l'exterior durant les hores de més calor i hidratar-se sovint. Al Baix Camp, tal i com pot veure's al mapa difòs a la xarxa, el risc és de nivell 1
Protecció Civil ha fet una crida a la col·laboració i el compromís de la ciutadania per evitar situacions de risc a l'entorn forestal, especialment evitar llençar qualsevol burilla des dels vehicles.

Algunes de les actuacions que comporta l’activació del nivell 2, de Vigilància exclusiva d'incendis forestals, són: el control de columnes de fum en terrenys forestals i en terrenys no forestals a menys de 500 metres de zones forestals; la identificació de l'autor del foc; el control de llocs predeterminats d'especial risc; el control de circulació de vehicles per zones forestals predeterminades; la posada en servei de punts de guaita estratègics i predeterminats; i el control d'abocadors predeterminats.

Cal afegir que en aquest nivell d’alerta no es poden fer servir màquines al bosc. Igualment està prohibit fer foc o barbacoes al bosc. Protecció Civil demana reforçar la prevenció i evitar situacions de risc, i trucar al 112 en cas de veure una columna de fum. Les associacions de voluntaris de Protecció Civil, a més, fan rondes preventives a urbanitzacions i parcs naturals per extremar la vigilància.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: