COMERÇ

Vandellòs i l'Hospitalet posa en marxa més de 850 targetes moneder

Es poden gastar als negocis locals fins al 30 de juliol

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 22 de juliol de 2021 a les 12:32 |
Un pagament amb targeta moneder | Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant
L'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant ha lliurat 861 targetes moneder. Concretament, són 2.457 persones del municipi que en surten beneficiades en aquesta primera convocatòria d'ajuts municipals per al foment del teixit empresarial local.

El 30 de juliol és la data límit que aquestes persones tenen per gastar les targetes, amb què el consistori subvenciona la compra de béns i serveis de la ciutadania als negocis locals (47 en total) que s'han vist obligats a cessar o reduir la seva activitat per la pandèmia i que s'han adherit a la campanya Fes-la rodar.

De les més de 850 targetes atorgades a les persones físiques i famílies del municipi que complien els requisits establerts a les bases d'aquests ajuts, gairebé el 79% són Targetes Consum 100% Plus (680 en total), per a llars que superen els valors de renda fixats, i tenen un saldo d'entre 100 i 160 euros. Amb aquestes targetes, les persones beneficiàries d'aquest ajut només han de pagar el 50% de l'import dels productes o serveis que comprin. De l'altre 50% se'n fa càrrec l'Ajuntament. L'altre 21% són Targetes Consum 100% (181 en total), per a llars municipals en situació de vulnerabilitat, i tenen un saldo que oscil·la entre els 150 i els 320 euros, a bescanviar íntegrament.

Com a novetat, aquestes targetes es poden utilitzar enguany també en els petits comerços d'alimentació, productes i béns de primera necessitat, farmàcies, metges, òptiques, ortopèdies i productes higiènics que s'han sumat a la campanya (l'any passat aquests establiments no van poder adherir-s'hi). Una altra novetat d'enguany és que les targetes s'han d'utilitzar, com a mínim, a tres establiments diferents. En vista de l'èxit de la campanya Fes-la rodar de l'any passat, l'Ajuntament té previst obrir una segona convocatòria d'aquests ajuts durant el segon semestre de 2021. La previsió d'enguany és destinar 364.000 euros a aquesta iniciativa. 

 
Participació