FIRES I MOSTRES

L’Ajuntament de Mont-roig anul·la la fira prevista a l'agost per la covid

La previsió és poder celebrar els seus actes per Sant Miquel

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 22 de juliol de 2021 a les 11:32 |
L’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha decidit anul·lar la celebració de la Fira de Mont-roig, que estava prevista per als dies 6, 7 i 8 d’agost. La decisió s’ha pres aquest passat dimecres "després de valorar les xifres de contagis de Covid19 al municipi, que han crescut exponencialment les darreres setmanes, així com després de conèixer que el Govern de la Generalitat ha sol·licitat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya l’aval per al confinament nocturn del municipi, pel fet d’haver entrat a formar part de la llista de poblacions de Catalunya amb més incidència per la Covid19", segons han apuntat fonts municipals.

Actualment a Mont-roig del Camp hi consten diagnosticats 82 casos els últims set dies, mentre que en els darrers 14 dies la xifra és de 123. Una altra de les xifres destacades i per la qual el municipi ha entrat a la llista de les 165 localitats amb confinament nocturn és l’índex d’incidència acumulada. En formen part els municipis de més de 5.000 habitants que presenten un índex d’incidència acumulada igual o superior a 400 casos diagnosticats per 100.000 habitats en els darrers set dies. En aquest sentit, Mont-roig del Camp té una incidència de 504,2 casos.

A més, la taxa de reproducció de l’epidèmia ponderada setmanalment és de 1.35 (l’epidèmia creix si és superior a 1). Davant d’aquestes xifres, "el consistori ha tornat a posar la salut dels veïns en primer lloc i ha pres aquesta decisió, de nou, per responsabilitat i per vetllar per la seguretat de tota la ciutadania", s'ha detallat.

Dies enrere ja es va anunciar l’ajornament de les festes de Sant Jaume de Miami Platja a la primera setmana de setembre, quan s’espera que la corba de contagis hagi millorat. La programació d’actes es trasllada a Sant Miquel Pel que fa als actes que ja estaven previstos per la Fira de Mont-roig, aquests es traslladaran a la festa Major de Sant Miquel, que se celebra a finals de setembre. 
Participació