OCI

Rebaixa de fins al 90% en el cost dels casals d'estiu adaptats a Reus

Una seixantena d'infants i adolescents s'han beneficiat de la subvenció de la regidoria de Benestar Social

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 21 de juliol de 2021 a les 12:18 |
Una imatge del casal ASPI Reus | Ajuntament de Reus
Enguany, per primera vegada, la inscripció als casals d'estiu adaptats que es fan a Reus durant el mes de juliol ha costat 15 euros a la setmana per infant o adolescent a les famílies que viuen a la ciutat. Aquest cost rebaixat ha estat possible gràcies a una subvenció de la regidoria de Benestar Social per pal·liar els efectes econòmics de la pandèmia.

En concret, les famílies que han optat pel casal esportiu A l'estiu Supera't s'han beneficiat d'una rebaixa del 90%, ja que el cost sense subvenció és de 150 euros, i les que han optat pel casal ASPI Reus d'Aspercamp, del 67%, ja que el cost sense subvenció és de 45 euros. Pel que fa al nombre d'infants i adolescents que han rebut la subvenció, han estat 63 en total: 35 del casal ASPI Reus d'Aspercamp i 28 del casal esportiu A l'estiu Supera't.

Places cobertes

Totes les places oferides pels dos casals del 5 al 30 de juliol han estat cobertes amb escreix. Així el casal esportiu A l'estiu Supera't s'han inscrit 32 infants i adolescents i al casal ASPI Reus d'Aspercamp, 48. La majoria dels infants inscrits viuen a Reus, tot i que també se n'han inscrit que viuen a altres municipis del voltant. La inscripció ha estat setmanal i es va tancar abans de començar l'activitat.

Els dos casals compleixen amb totes les mesures adoptades per evitar el contagi de la covid-19 i contribueixen a millorar les capacitats i habilitats socials, comunicatives i de joc, d'acord amb el ritme i les necessitats dels infants i adolescents que participen. D'aquesta manera, a més d'entretenir, treballen la millora de l'autoconcepte i l'autoestima, els hàbits d'autonomia i de coneixement del cos, les relacions entre tothom que participa i amb els monitors i monitores, l'enfortiment dels vincles d'amistat, etc.

Cada casal compta amb un equip de psicòlegs i altres professionals especialitzats en l'atenció als infants i adolescents que acullen. A més, algunes activitats es divideixen en grups reduïts per tal de poder oferir una atenció més personalitzada.

A l'estiu Supera't

Les instal·lacions del Club Natació Reus Ploms acullen el casal A l'estiu Supera't, organitzat per l'Associació Supera't i el Club Natació Reus Ploms, adreçat a infants i joves, de 5 a 16 anys, amb Trastorn de l'Espectre Autista i altres trastorns del neurodesenvolupament. De dilluns a divendres, de 9 del matí a 1 del migdia, en aquest casal esportiu es practiquen moltes i diverses activitats com, entre altres, atletisme, bàsquet, futbol, handbol, jocs d'aigua, jocs de cooperació, salvament i socorrisme i waterpolo. També reben la visita de grups de diferents danses i balls de la cultura tradicional catalana.

Casal ASPI Reus d'Aspercam

De dilluns a divendres, de 9 del matí a 1 del migdia, té lloc el Casal ASPI Reus, organitzat per l'Associació Asperger-TEA del Camp de Tarragona (Aspercamp). En concret, aquest estiu el lema és Viatjar és possible!. L'objectiu és treballar les habilitats socials, l'autonomia i la descoberta de l'entorn mitjançant el coneixement de les cultures dels diferents països a través de moltes i diverses activitats com, entre altres, treballs manuals, tallers de cuina, festes, esports tradicionals, excursions, ball, ioga i pàdel. Els infants fan aquest casal a l'Escola Rubió i Ors i els adolescents al Centre Cívic Llevant.
Participació