FESTES

Dijous comença la festa major d’estiu de Vila-seca

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 21 de juliol de 2021 a les 09:55 |
El foc serà protagonista a Vila-seca i la Pineda | Cedida
La festa major d’estiu de Vila-seca donarà el tret de sortida aquest proper dijous, 22 de juliol, a la Pineda, i s’allargarà fins al 3 d’agost amb actes centrats al nucli de la població. Cal destacar que tots els actes compten amb aforament limitat per tal d’adaptar-se a la normativa del Procicat.

The Goliards Collective actuarà, doncs, al parc del Pinar de Perruquet, a les 10 de la nit, de dijous. Al mateix espai i l’endemà divendres es podrà gaudir d’havaneres amb el grup Ultramar (a dos quarts de 9 del vespre). El dissabte actuaran l’Esbart Dansaire a dos quarts de 8 del vespre i el Ball de Diables de Vila-seca a les 10 de la nit. La jornada finalitzarà amb un gran castell de focs d’artifici.

L’endemà diumenge tindrà lloc una actuació dels gegants, a les 7 del vespre, el torneig de futbol Sant Jaume a les 8 i, tot seguit, i les cercaviles pel passeig Marítim amb la Txaranga Band Tocats i els Trabucaires del Comú a les 10 de la nit.

El dimecres 28 de juliol la festa es traslladarà a Vila-seca, amb la inauguració de l’exposició Amb tu tocarem el cel! 30 anys de Xiquets de Vila-seca a la Sala Polivalent de l’Ajuntament. Dijous 29 de juliol a les 6 de la tarda hi haurà portes obertes del nou equipament cultural Espai Bagà i a les 8 del vespre tindrà lloc la seva obertura. En aquesta mateixa hora, i durant tots els dies de la festa, obrirà l’espai Chill out ubicat al jardí de la Biblioteca.
Tancarà la jornada del 29 de juliol un concert d’El Artriste, que actuarà a les 9 del vespre, a la plaça d’Estudi.

El divendres, 30 de juliol, a dos quarts de 7 del vespre, els vila-secans podran gaudir de X-Ancla, la gimcana enigmàtica de la festa, i hi haurà dos espectacles de màgia a les 7 del vespre, amb Aleix Vidal a la plaça d’Estudi i amb Mag Alexis Pardo, al parc de la Formiga. Ja al vespre, tindrà lloc un correfoc petit amb el Ball de Diables Infantil.

Les curses ciclistes iniciaran els actes de dissabte. Tot seguit, les famílies podran participar de la Vila-seca Family Race al Parc de la Torre d’en Dolça, a les 11 del matí, i tindrà lloc una xerrada d’escacs al Castell, i a les 7 dos espectacles de màgia. La Txaranga Band Tocats protagonitzarà una cercavila a partir de dos quarts de 9 del vespre i a les 10 de la nit hi haurà el concert de festa major amb l’orquestra Atalaia.

Diumenge 1 d’agost tindrà lloc el 13è Concurs de Pintura ràpida i el torneig d’escacs al jardí del Castell. A partir de les 12 del migdia es durà a terme la Route N-340 Vermut de Festa Major, a les 5 de la tarda es lliuraran els premis del 13è Concurs de Pintura ràpida i ja al vespre, tindran lloc les tandes de lluïment del Seguici Tradicional i la Nit de monòleg amb Guillem Estadella a les 10 de la nit.

La setmana següent començarà amb un concert de Rumba Catalana a la plaça d’Estudi el dilluns, 2 d’agost, i el dimarts, 3 d’agost, dia en què es commemora la Invenció del Cos de Sant Esteve, se celebrarà la Missa Major, a les 12 del migdia; es lliuraran els premis del concurs d’engalanament de balcons i carrers a la tarda i, seguidament, es representarà el Ball de Sant Esteve. Al vespre Les Anxovetes portaran un concert d’havaneres a la plaça d’Estudi i ja a la nit, actuaran els Trabucaires del Comú, hi haurà el tradicional Correfoc a les 11 de la nit i el Gran Castell de Focs d’Artifici tancarà la Festa Major d’Estiu 2021.
Participació