1 de 10
AJUTS

La Diputació destina 950.000 euros a impulsar la producció cultural

S'hi podran acollir professionals, treballadors autònoms i microempreses

Projectes d'arts escèniques, d'arts plàstiques o llengua i literatura, entre d'altres, rebran el suport de la Diputació | Diputació de Tarragona
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 21 de juliol de 2021 a les 09:49 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de juliol de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Amb l'objectiu d'impulsar la producció cultural de qualitat, la Junta de Govern de la Diputació de Tarragona d'aquest dimarts 20 de juliol ha aprovat la convocatòria de subvencions adreçades a microempreses, professionals i treballadors autònoms. Les arts escèniques (música, teatre, dansa, circ); les arts plàstiques, el disseny i la fotografia; les arts visuals (cine, vídeo, audiovisuals, etc); la cultura popular i tradicional, inclosa l'artesania; la llengua i la literatura; els llibres i les empreses editorials, i la difusió del patrimoni cultural són els àmbits de la cultura que centren la convocatòria.

Se subvencionaran aquelles despeses necessàries per a la realització de projectes pertanyents al seu àmbit d'activitat cultural i/o ajuts a la producció de microempreses i professionals o autònoms del sector de la demarcació de Tarragona, amb un màxim de 20.000 euros per subvenció. D'acord amb el seu pla de mandat, la Diputació vol potenciar la creació, la producció, l'exhibició i l'activitat cultural del sector, per contribuir a fer del territori de la Catalunya Sud una regió diversa i un lloc d'oportunitats professionals en aquest àmbit, que a la vegada pugui revertir en l'oferta de serveis culturals de qualitat a la ciutadania i d'interès per a tot el país.

S'hi podran acollir professionals o treballadors autònoms i microempreses de fins a 10 treballadors i que no facturin més d'1.000.000 d'euros anuals. La finalitat de la convocatòria és reactivar el teixit productiu del sector cultural de la demarcació de Tarragona a través de l'impuls a la producció de qualitat.

La presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, va destacar durant la presentació de diferents ajuts al sector cultural públic i privat de la demarcació a principis de juny que "representen un suport clar, explícit i directe a un dels sectors econòmics que més ha patit les conseqüències de la covid-19". Va afegir que a la Diputació escoltem i fem costat a les necessitats d'un sector que més enllà del seu caire productiu, és clau per al desenvolupament de l'esperit crític a escala individual i col·lectiva". Durant la mateixa presentació, el diputat de l'àrea de Cultura de la Diputació, Joan Josep Garcia, va ressaltar 'la diversitat d'àmbits culturals i socials que es poden acollir a les diferents convocatòries d'ajuts que la Diputació ofereix'.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: