1 de 10
POLÍTICA

La CUP proposa un pla d'actuació per animals en casos d'emergència a la ciutat

Denuncia que no hi ha res previst si es produeixen accidents com incendis o inundacions

Una imatge d'arxiu d'un gos esperant | CUP Reus
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 20 de juliol de 2021 a les 13:08 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de juliol de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La CUP denuncia la "inexistència" de plans d'actuació vers els animals en els casos com incendis, inundacions i altres accidents. Recriminen que no hi ha un protocol clar pels cossos de seguretat on s'indiqui què fer amb els animals implicats en casos d'emergència, ja sigui pel que fa als animals de companyia com en nuclis zoològics entre altres.

Per això, al pròxim ple municipal portaran a votació la creació d'una taula de treball, liderada i coordinada per la CUP, per l'elaboració de protocols per assegurar el benestar animal en cadascun d'aquests casos. Segons explica la regidora Mònica Pàmies, "els protocols d'emergències actuals són plans pensats per a la societat civil, però no hi ha previsió pels possibles animals implicats". Per exemple, si una persona pateix un atropellament i necessita assistència mèdica, el gos que l'acompanya sovint queda desemparat.

D'altra banda, exigeixen que l'Última Llar, empresa amb qui l'Ajuntament té el contracte de recollida d'animals, quedi exclosa d'acollir els animals implicats en aquests casos, ja que "no són animals perduts ni abandonats, sinó animals en estat d'emergència que requereixen un tractament específic".

A la moció, els cupaires també proposen una formació específica als cossos assistencials implicats i entitats animalistes col·laboradores, així com sumar-se al Programa PIREA i treballar per adaptar-lo al terme municipal. El Programa PIREA va néixer el 2017 amb la voluntat de confeccionar un pla de resposta i sistema segur en cas d'emergència que afectés nuclis zoològics.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: