1 de 10
PORT TARRAGONA

El Port Tarragona és el que més creix del sistema portuari estatal

Una imatge del pantalà de Repsol | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 20 de juliol de 2021 a les 10:41 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de juliol de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Port Tarragona és el que més creix del sistema portuari estatal en els primers cinc mesos de l’any (fins a maig). Tarragona ha crescut un 14,8% en comparació el mateix període de 2020. I se situa una dècima per sobre de Barcelona i 1,2 punts percentuals per davant de Las Palmas.

Durant el 2020 el Port de Tarragona va viure una disminució del tràfic de mercaderies del 19,3%. Així doncs, el descens de l’any passat és una explicació de les xifres d’augment actuals. Les dàrsenes tarragonines van moure 26,8 milions de tones, xifra que es preveu superar amb escreix aquest 2021 amb l’objectiu de sobrepassar la barrera de les 30 milions de tones.

El tràfic marítim del mes de juny va enregistrar un moviment de 2,60 milions de tones i un augment del 43,9% respecte el juny de 2020. El moviment mensual de mercaderies manté una evolució molt constant al voltant dels 2,50 milions de tones.

El tràfic del juny es troba en unes xifres similars al voltant del de mes de març que ha estat el màxim mensual de l'exercici. Els líquids a dolls són el grup de mercaderies que lidera el mes de juny al Port de Tarragona. Durant el primer semestre la xifra d’aquest tipus de mercaderies s’enfila fins els 10,5 milions de tones. El cru mou 4,7 tones durant els sis primers mesos de l’any.

Aquest producte, malgrat la mobilitat dels vehicles, encara no ha recuperat les xifres prèvies a l’estat d’alarma.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: