SERVEIS

L'alcalde de l'Aleixar, Toni Abelló, nou president de Secomsa

El també conseller comarcal del Baix Camp ha estat escollit per unanimitat dels integrants del Consell d'administració

Una imatge de Toni Abelló | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 16 de juliol de 2021 a les 11:33 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de juliol de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El conseller comarcal del Baix Camp i alcalde de l'Aleixar, Toni Abelló, ha estat escollit per unanimitat dels 15 integrants del Consell d'administració de Secomsa, nou president d'aquesta empresa comarcal que gestiona la recollida i el tractament dels residus a la major part dels pobles del Baix Camp. Abelló ja havia estat, durant els dos anys anteriors, president de Secomsa Gestió, empresa que ha estat liquidada i que s'ha integrat completament a Secomsa,en  un procés que ha dirigit l'alcalde aleixarenc.

Secomsa, amb una plantilla de 240 treballadors, és una empresa pública de serveis, reciclatge i generació d'energia de capital públic. L'elecció d'Abelló com a nou president de Secomsa s'ha produït dins el procés de canvi de presidència i reestructuració que hi ha hagut al Consell Comarcal del Baix Camp, organisme que és gestionat pels tres partits majoritaris que en formen part: ERC, Junts i PSC.

Abelló és diplomat en Ciències Empresarials per la Universitat Rovira i Virgili (URV) i té un Postgrau en Gestió Immobiliària per la URV. Regidor de l'Aleixar des de l'any 2007, ha estat conseller comarcal al Consell Comarcal del Baix Camp des d'aquell mateix any. Posteriorment, i des de l'any 2011, Abelló és alcalde de l'Aleixar, càrrec en què ha estat reescollit en dues ocasions més (2015 i 2019). Al Consell Comarcal ha exercit durant dos anys el càrrec de vicepresident tercer (2017-2019), ha sigut durant quatre anys president de la Comissió Especial de Comptes, ha format part de les comissions informatives d'Interior, Territori, Serveis a la Comunitat i del Pla d'Actuació Comarcal (PAC) i, a més, ha format part en els últims 10 anys del Consell d'Administració de Secomsa.

El futur de l'empresa, ha dit Abelló, "està garantit en la mesura que som un servei públic completament necessari, però no hem d'oblidar que els productes que Secomsa produeix s'han de gestionar i vendre dins un mercat, el del reciclatge i l'energia, competitiu i sotmès a oscil·lacions i a continues pujades i baixades lligades a l'evolució del preu de les matèries primeres". És per això, ha dit, que "tots els que formem part de Secomsa ens hem de comprometre amb la bona gestió de l'empresa, l'únic actiu, ha assenyalat, que és garantia d'èxit".
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: