BROSSA

Ajuntament de Reus i Valoriza formalitzen el nou contracte de la brossa

per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 16 de juliol de 2021 a les 11:45 |
Imatge d'arxiu d'uns contenidors al carrer de Cambrils, a Reus | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de juliol de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El traspàs del servei de la brossa de la fins ara prestadora, Fomento de construcciones y contratas (FCC) a la guanyadora del concurs convocat per l'Ajuntament de Reus, Valoriza-Romero Polo, segueix avançant. Fa una mica més d'un mes, el batlle, Carles Pellicer, ja va apuntar que tenia previst iniciar contactes amb aquesta última empresa per mirar de formalitzar el contracte corresponent. Fonts municipals han confirmat a Reusdigital.cat que el tràmit s'ha resolt aquesta mateixa setmana.


Per endavant, doncs, s'obre el procés per materialitzar el canvi del servei de la recollida de residus i de la neteja viària de Reus després de dècades en mans de Fomento. Tot plegat implicarà, entre altres qüestions, tals com la subrogació de la plantilla, el traspàs de la maquinària i els equips de treball. Va ser també el passat mes de juny quan el Tribunal català de contractes del sector públic va desestimar els recursos interposats per FCC al concurs del consistori, i que en el seu moment, el desembre de 2020, va guanyar Valoriza i el ple va validar. 

Cal tenir en compte, això sí, que a l'abril, iguament en sessió plenària, es va desbloquejar la posada en marxa dels lots contra els quals FCC no va recórrer, relatius a les deixalleries i a la planta de voluminosos, i adjudicats al Taller Baix Camp (per 273.871 euros i 196.954,82 euros anuals, respectivament). El contracte encara va contemplar un altre lot, d'integració tecnològica, adjudicat a Tradia Telecom SAU per un import de 37.800 euros anuals.


L'endemà que es conegués el dictamen del tribunal, el 14 de juny, el sindicat UGT i el comitè d'empresa dels treballadors del servei de la brossa de Reus van demanar l'inici d'una negociació amb Valoriza-Romero Polo per subratllar, entre altres, que era necessari l'"estricte compliment de la normativa legal en matèria de subrogació" pel que fa a la plantilla; l'establiment d'un "marc estable" de diàleg "i respecte mutu" per abordar qüestions pendents, tals com la renovació de la flota de vehicles de la brossa; la segregació de Reus a partir de l'actual conveni col·lectiu Tarragona-Reus, tot començant per la creació d'una comissió mixta provisional; i la confecció d'un calendari per a la negociació del proper conveni col·lectiu de sanejament urbà de Reus.

 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: