1 de 10
DISTINCIONS

Cambrils lliura la Medalla d'Honor i sis distincions honorífiques

L'acte s'ha fet aquest passat dijous | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus, Cambrils | 16 de juliol de 2021 a les 08:13 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de juliol de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Cambrils ha lliurat la Medalla d'Honor a l'exalcalde Josep Maria Panicello Hernández, i Mencions Honorífiques als Germans de les Escoles Cristianes La Salle, al sector sanitari i els centres de referència a Cambrils (l'Hospital Lleuger Doctor Antoni de Gimbernat de Cambrils, l'Hospital Sant Joan de Reus i l'Hospital Joan XXIII de Tarragona), a Albert Puig, Cristí Savall Berenguer i Antoni Domènech Font, i ha reconegut a títol pòstum a Neus Bosquet Pujol, i Joan Pastó Planas.

L'acte institucional, presidit per l'alcaldessa, Camí Mendoza, s'ha celebrat a la Sala de Plens amb un format molt restringit i amb totes les mesures de seguretat per la situació sanitària. Aquesta ha començat el seu parlament amb un record per totes les famílies que han patit les conseqüències de la pandèmia. "Aquesta motivació per fer el bé i fer les coses bé, aquesta exigència personal en les coses que ens agraden, han trobat una motivació superior en les coses que feu vosaltres, distingits i distingides, i les entitats que representeu", ha assegurat.

La primera menció honorífica ha estat pel sector sanitari, i especialment els centres de referència a Cambrils, per "l'esforç, la dedicació, la implicació, la professionalitat, la humanitat i el compromís en la lluita contra la pandèmia". Han recollit la distinció la doctora Lídia Rios Vallès, en representació de l'Hospital Lleuger Dr. Antoni de Gimbernat de Cambrils; el doctor Salvador Sarrà Moretó, en representació de l'Hospital Sant Joan de Reus, i la doctora Rosaura Reig Puigbertran, en representació de l'Hospital Joan XXIII de Tarragona.

Tot seguit, el germà Josep Canal ha recollit la Menció Honorífica dels Germans de les Escoles Cristianes la Salle per "la seva tasca en l'educació, la seva contribució i difusió de la cultura i el desenvolupament de les tradicions locals en el seu 120è aniversari de l'arribada a Cambrils". També han rebut una menció honorífica el germà Cristí Savall Berengué i el pare Antoni Domènech Font "per la tasca social i educativa i el seu compromís amb la ciutadania de països amb problemes socials i econòmics, entre d'altres, representant al col·lectiu de missioners de Cambrils que estan realitzant la seva tasca arreu del món".

A continuació, s'ha lliurat la menció honorífica a Albert Puig Ortoneda, que també s'ha connectat per via telemàtica des de Nigata (Japó). La distinció, que ha recollit físicament la seva germana, Àngels Puig, és un reconeixement a la seva trajectòria en l'àmbit esportiu com entrenador de futbol i docent arreu del món.

Les dues últimes Mencions Honorífiques s'han concedit a títol pòstum. Per una banda, s'ha lliurat el reconeixement a Neus Bosquet Pujol, "pel seu compromís amb la ciutat i la seva trajectòria en el món educatiu, el voluntariat i els serveis socials". Per l'altra, Joan Pastó Planas ha estat distingit per la seva tasca al capdavant de l'Agrupació Fotogràfica Cambrils, com a membre fundador i president de l'entitat, "pel treball minuciós i constant de recollida d'imatges de la vida social i política de Cambrils".

L'acte ha acabat amb el lliurament de la Medalla d'Honor de la Vila de Cambrils de l'Ajuntament de Cambrils, en nom de tota la ciutadania, a Josep Maria Panicello Hernández, "per la seva implicació, la promoció de diferents iniciatives i la seva trajectòria dedicada al municipi".  
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: