1 de 10
SOCIETAT

Vinyols i els Arcs, una excepció del toc de queda

El municipi del Baix Camp serà l’únic de la demarcació que no comptarà amb personal municipal per fer complir la mesura restrictiva

Una imatge de Vinyols i els Arcs | Cedida
per Adrià de las Heras, Reus, Catalunya | 15 de juliol de 2021 a les 18:32 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de juliol de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Catalunya torna enrere i aplicarà, a partir d’aquest cap de setmana, un nou toc de queda des de la 1 de la matinada i fins a les 6. Aquesta vegada, però, l’aplicació d’aquesta mesura serà puntual: s’aplicarà als pobles de més de 5.000 habitants que tinguin una incidència acumulada superior a 400 casos cada 100.000 habitants. La llista també inclou aquells municipis de menys de 5.000 veïns que es troben completament envoltats per altres localitats que patiran el confinament nocturn. Hi ha una excepció: Vinyols i els Arcs.

El terme de Vinyols es troba rodejat per Cambrils, Riudoms i Montbrió. Els dos primers tindran toc de queda, però el tercer no. Això hauria de salvar Vinyols, doncs, de complir aquesta mesura: no es troba rodejat per municipis amb confinament nocturn. Però no serà així. En cas que el TSJC avali la decisió del Govern Aragonès, Vinyols i els Arcs seria l’únic municipi de menys de 5.000 habitants que no està evoltat per altres pobles que tinguin el toc de queda, i que hauria de respectar aquesta mesura restrictiva.

Dos nuclis de població

Vinyols i els Arcs té dos nuclis de població: Vinyols i l’antic poble de Sant Joan dels Arcs (ara també conegut com els Arcs). Aquest darrer nucli, situat al sud del terme, no està separat de Cambrils. El consistori vinyolenc ha exposat a Reusdigital.cat que als parcs de la zona meridional del municipi s’hi estan fent ampollades durant aquestes últimes setmanes.


En aquest sentit, doncs, creuen que la nova mesura pot ajudar al fet que cessin aquestes activitats il·legals. És per això que l’alcalde accidental de Vinyols, Gabriel Pagès, ha explicat aquest dijous que estan “d’acord” amb la implementació del toc de queda.

Una curiositat és que la plaça de la Concòrdia és compartida entre Cambrils i Vinyols i els Arcs. Si un municipi tingués el toc de queda i l’altre no, l’estada en aquesta plaça entre la 1 i les 6 estaria en un limbe legal. Hi hauria punts de la plaça en què l’estada estaria permesa, i altres en què no.

Pagès ha expressat una queixa: “ens hauria agradat, com a ajuntament, que ens haguessin trucat abans de posar-nos en aquesta llista de municipis afectats per la mesura”. Tot i que ha reiterat que, malgrat això, “haguéssim estat d’acord amb la decisió”.

El govern català no ha justificat al municipi perquè és l’única excepció de Catalunya que no està envoltada per altres municipis amb la mesura del toc de queda. Però hom pot pensar que la part quasi cambrilenca del terme ha jugat un paper important en aquesta decisió.

A més, Vinyols serà l’únic municipi de la demarcació que no tindrà personal municipal per vetllar pel compliment del confinament nocturn. La resta de pobles del Camp afectats per la mesura disposen de Guàrdia Urbana i Policia Local (Alcover disposa d’un equip de vigilància municipal). Així doncs, el consistori vinyolenc hauria de comptar amb la col·laboració dels Mossos per fer complir aquesta nova ordre.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: