SEGURETAT CIUTADANA

Pellicer troba «incomprensible» que Reus no tingui sirenes del Plaseqcat

L'alcalde demanarà una reunió amb el conseller Elena per traslladar-li la seva preocupació

per Adrià de las Heras, Reus | 15 de juliol de 2021 a les 13:08 |
Una imatge de la roda de premsa | Adrià de las Heras
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de juliol de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha comparegut aquest dijous 15 de juliol per valorar la reunió del Plaseqcat que van mantenir el passat dimecres algunes autoritats locals amb el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena. El batlle reusenc ha titllat d'"incomprensible" el fet que la capital del Baix Camp no disposi d'una sirena que avisaria la ciutadania en cas de risc químic.


Tal com ha destacat la regidora de Seguretat, Dolors Vázquez, al document del pla es preveuen "sirenes a tota la zona d'intervenció excepte aquella que correspon al terme municipal de Reus". De fet, Vázquez ha insistit en la idea que "històricament", la ciutat ha quedat exclosa d'aquesta àrea.

Pellicer ha remarcat que la falta de sirenes al terme municipal de Reus és una "irresponsabilitat" i ha exclamat: "Exigim el dret de sentir-nos i d'estar més segurs". La insatisfacció respecte de la reunió d'ahir ha fet que Pellicer anunciï que demanarà, "aviat", una trobada amb el conseller Elena "per tal d'exposar-li de tu a tu la necessitat que la ciutadania de Reus tingui la seguretat que es mereix".

"Volem sirenes al sud" de la ciutat


L'alcalde ha insistit que no entén els arguments que fan que Reus quedi exclosa d'aquesta instal·lació d'avisos i que, de cara a les futures reunions, no acceptarà un "ho estudiarem" ni un "ja en parlarem". Pellicer ha remarcat que "volem sirenes al sud de la ciutat", la part de la ciutat més propera a la zona de potencials riscos. Pellicer també ha qüestionat les declaracions d'ahir d'Elena, que qualificava el pla de "prioritari" per al nou govern d'Aragonès. El batlle ha insistit que "no s'hi destinen prou recursos; no es poden escatimar recursos quan estem parlant de la seguretat de la ciutadania".

La compareixença ha destacat pel to dur i vehement de l'alcalde i la regidora. Aquestes crítiques i peticions també les van traslladar, ahir, a la reunió amb el conseller Elena. La regidora de Seguretat ha argumentat que, si se seguissin els criteris tècnics, Reus hauria de tenir la instal·lació d'aquest sistema d'avisos.

Actualment, els barris del sud de la ciutat estan inclosos a la zona d'intervenció del Plaseqcat i quasi tot el municipi es troba a la zona d'alerta. El pla d'emergència defineix la zona d'intervenció com a "zona en què les conseqüències dels accidents produeixen un nivell de danys que justifica l'aplicació immediata de mesures de protecció". Les zones de Reus incloses en aquesta àrea són els barris del sud com el Sant Josep Obrer, Mas Carpa, Juroca, etcètera.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: